Home » D:News » Frumoasa lume bolnavă: a fost realizată harta care indică bolile ce afectează populaţia fiecărui continent (FOTO)

Frumoasa lume bolnavă: a fost realizată harta care indică bolile ce afectează populaţia fiecărui continent (FOTO)

Publicat: 28.06.2013
De boli şi de moarte nu scapă nimeni însă, aceste boli ajung la noi diferit în funcţie de locurile în care trăim. Acum, o nouă hartă combină datele geografice şi statisticile medicale cu imaginea microscopică a anumitor părţi din corp pentru a ne indica zonele din trup cel mai des afectate de boli letale.

Pe hartă, fiecare continent are desenat pe el un model care reprezenta partea din corpul uman cel mai des afectată de boli letale, în acea zonă geografică. 

Pe America de Nord întâlnim un model ce reprezintă ţesutul adipos, din cauza epidemiei de obezitate des întâlnită în ultimul timp în această zonă. Europa şi Rusia sunt reprezentate de un ţesut cerebral care indică problemele legate de bolile neurodegenerative cu care se confruntă populaţia îmbătrânită. Asia de Est şi ţările din Oceanul Pacific sunt reprezentate de ţesutul pancreatic, care indică numărul mare de diabetici. Groenlanda are un patern ce indică un număr mic de spermatozoizi, subliniind problemele de infertilitate din regiune. 

Artista Odra Noel, care a studiat medicina, s-a folosit de cunoştinţele ei pentru a crea această hartă. Pentru a evoca hărţile vechi, Odra Noel a ales să picteze lucrarea pe mătase. 

Frumoasa lume bolnavă: a fost realizată harta care indică bolile ce afectează populaţia fiecărui continent    (Foto:Odra Noel/Scientific Art/odranoel.eu)Frumoasa lume bolnavă: a fost realizată harta care indică bolile ce afectează populaţia fiecărui continent

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase