Home » D:News » Portrete neobişnuite: un fotograf surprinde uimitoarele chipuri ale păianjenilor şi insectelor (GALERIE FOTO)

Portrete neobişnuite: un fotograf surprinde uimitoarele chipuri ale păianjenilor şi insectelor (GALERIE FOTO)

Publicat: 29.06.2013
Fotograful Francis Prior s-a specializat în realizarea portretelor. Până aici nu pare nimic neobişnuit, însă ceea ce îl diferenţiază pe Prior de mulţi fotografi este faptul că preferă ca modelele sale să fie insecte şi păianjeni.

Uneori, fotograful surprinde insectele chiar în mediul lor natural sau stând pe pereţi sau obiecte, însă de cele mai multe ori le ia şi le aşează în „mini studioul” lui unde le realizează portretele. 

„De-a lungul a doi ani am învăţat cum să mă apropii de insecte şi păianjeni, cum să realizez fotografii care să le surprindă anatomia, comportamentul şi trăsăturile. Am mers mai departe încercând să îmi îmbunătăţesc munca adăugând culoare şi lumină pentru a accentua trăsăturile fiecărui animal. În cele din urmă acesta a devenit un hobby cu normă întreagă. Scopul principal al fotografierii macro, altul decât cel ştiinţific, este acela de a le arăta oamenilor cât de complexe sunt aceste mici creaturi şi cât de inteligente sunt unele dintre ele”, a explicat fotograful. 

Pentru un singur portret, Francis Prior realizează sute de fotografii care sunt analizate de un software cu scopul de a realiza imaginea perfectă, care redă fidel animalul. 

Portrete neobişnuite: un fotograf surprinde uimitoarele chipuri ale păianjenilor şi insectelor    (Foto: Francis Priors)Portrete neobişnuite: un fotograf surprinde uimitoarele chipuri ale păianjenilor şi insectelor

Anthrenus verbasci    (Foto: Francis Priors)Anthrenus verbasci

Insectă genul Nebria    (Foto: Francis Priors)Insectă genul Nebria

Insectă genul Nebria    (Foto: Francis Priors)Insectă genul Nebria

O muscă surprinsă în timp ce se deplasa pe un recipient    (Foto: Francis Priors)O muscă surprinsă în timp ce se deplasa pe un recipient

Omida Tyria jacobaeae     (Foto: Francis Priors)Omida Tyria jacobaeae

Păianjen din familia Thomisidae    (Foto: Francis Priors)Păianjen din familia Thomisidae

Urechelniţă    (Foto: Francis Priors)Urechelniţă

Vierme de făină    (Foto: Francis Priors)Vierme de făină

Portretul unui bondar    (Foto: Francis Priors)Portretul unui bondar

Diplopoda    (Foto: Francis Priors)Diplopoda

Furnica    (Foto: Francis Priors)Furnica

Buburuza neagră    (Foto: Francis Priors)Buburuza neagră

Insecta din familia Scathophagidae    (Foto: Francis Priors)Insecta din familia Scathophagidae

Insecta din ordinul Coleopter    (Foto: Francis Priors)Insecta din ordinul Coleopter

Sursa: Tree Hugger
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase