Home » D:News » Cel mai mare fel de mâncare din lume: reţeta vestită a beduinilor (FOTO)

Cel mai mare fel de mâncare din lume: reţeta vestită a beduinilor (FOTO)

Publicat: 01.07.2013
Beduinii gătesc cel mai mare fel de mâncare din lumea. Mai exact, ei au obiceiul ca la nunţi să servească un fel special de mâncare: o întreagă cămilă friptă umplută cu miel, pui, peşte şi uneori ouă şi orez.

Practicat de beduini, un grup de arabi nomazi, obiceiul a fost introdus într-o carte de bucate în 1983 care cuprindea reţete din bucătăria internaţională. În carte se explică modul de preparare al felului de mâncare, astfel: „cămila curăţată şi fără piele” se fierbe alături de miel şi pui. Totuşi, în paginile cărţii se omite un lucru important: ce recipient se foloseşte pentru fierberea unei cămile întregi.

Probabil cea mai credibilă dovadă care indică faptul că acest fel de mâncare chiar este preparat este cartea lui Richard Sterling, „The Fearless Diner” în care autorul descrie cum s-a întâlnit cu bucătarul Sven Krause, în Bangkok, Thailanda, care i-a povestit cum i s-a cerut să prepare delicatesa specifică beduinilor. 

„Lucram în Arabia Saudită. Era o nuntă a unui şeic sau ceva asemănător şi nu o să îţi vină să crezi ce mi-a cerut să gătesc”, i-a spus Sven Krause lui Richard Sterling mărturisindu-i că în cele din urmă, când a gătit acest fel de mâncare, a umplut mai multe găini cu carne de peşte, iar apoi cu acele găini a umplut şase oi pe care în cele din urmă le-a pus în cămilă. 

„Mi-a spus că i-au trebuit 24 de ore pentru a găti aceste fel de mâncare şi că l-a servit întins pe un platou de argint”, a notat Sterling în cartea sa. 

În 2007, o altă sursă a confirmat realizarea acestui fel de mâncare. De data aceasta a fost bucătarul francez Christian Falco, din Safi, Maroc. Cu aproximativ 20 de ani în urmă, Falco a fript o cămilă de peste o tonă, timp de 15 ore la cererea unui rege. Felul de mâncare preparat de Falco a hrănit 500 de invitaţi, care au fost dispuşi să plătească câte 20 de dolari fiecare pentru a avea ocazia să guste această delicatesă. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase