Home » D:News » Cinci alimente care te ajută să faci faţă zilelor toride

Cinci alimente care te ajută să faci faţă zilelor toride

Cinci alimente care te ajută să faci faţă zilelor toride
Publicat: 20.07.2013
Deşi pentru unii ar putea părea firesc ca în zilele toride de vară să răcorească cu o margarita sau alt cocktail, în realitate băuturile alcoolice au exact efectul invers.

Mai jos puteţi găsi o listă cu alimentele şi băuturile recomandate de experţi care ne pot răcori în zilele caniculare.

1. Salatele

Pentru a ne putea răcori trebuie să e asigurăm că suntem hidrataţi. Când stăm în soarele arzător este foarte posibil să ne deshidratăm şi astfel ne simţim din ce în ce mai obosiţi, cazând pradă căldurii. Salata verde conţine apă în proporţie de 95% aşa că ea ne poate menţine corpul hidratat. De asemenea, alături de salata verde putem consuma şi castraveţi, care au şi ei apă în proporţie de 96 de procente. 

2. Pepenele roşu

Aşa cum probabil ştiţi deja, pepenele roşu conţine 90% apă, motiv pentru care poate fi o gustară ideal în zilele caniculare. 

Mai mult, potrivit dieteticienei Tanya Zuckerbro „pulpa roşie conţine vitaminele C şi A şi antioxidantul licopen care au rolul de a ne proteja de soare”. 

3. Ardeii iuţi

„În mod ironic, consumul alimentelor picate reprezintă o metodă bună prin care putem face faţă căldurii”, susţine Zuckerbro care explică faptul că mâncărurile iuţi ne fac să transpirăm. Şi cum transpiraţia este modul natural prin care ne răcorim, putem face faţă căldurii mai uşor. Totuşi, atunci când transpirăm riscăm să ne deshidratăm aşa că  trebuie să ne asigurăm continuu un aport suficient de apă. 

4. Menta

Menta proaspătă poate da o senzaţie de prospeţime, ajutându-ne totodată să ne răcorim. Aşa că nu ezitaţi să puneţi acest aliment (care are 0 calorii) în băuturi sau gustări. 

5. Băuturile non-alcoolice

„Săriţi peste margarita şi mojito. Un cocktail ar părea lucrul potrivit de consumat în serile calde de vară, însă alcoolul ne face să eliminăm multă apă din corp”, a explicat  nutriţionistul Karen Ansel. Dacă apa vi se pare prea banală, atunci încercaţi să înlocuiţi cuburile de gheaţă cu fructe congelate. 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase