Home » D:News » Maşinăria care transformă transpiraţia în apă potabilă ar putea salva vieţi (VIDEO)

Maşinăria care transformă transpiraţia în apă potabilă ar putea salva vieţi (VIDEO)

Maşinăria care transformă transpiraţia în apă potabilă ar putea salva vieţi (VIDEO)
Publicat: 21.07.2013
Un nou dispozitiv creat în Suedia poate transforma transpiraţia în apă de băut. Deşi acest lucru poate suna dezgustător, maşinăria ar putea fi o soluţie pentru oamenii din ţările lumii a treia, care nu au o sursă sigură de apă.

Mşina a fost construită ca parte a campaniei UNICEF pentru conştientizare faptului că în lume există populaţii care nu beneficiază de surse sigure de apă potabilă. 

Potrivit inventatorilor, maşina este capabilă să îndepărteze transpiraţia de pe corp şi să o transforme în apă. Procesul funcţionează prin aşezarea unui tricou umed din cauza transpiraţiei în dispozitiv. Pentru a îndepărta transpiraţia, dispozitivul va încălzi materialul textil. Vaporii rezultaţi în urma acestui proces circulă printr-o membrană specială, care a fost creată doar pentru a permite moleculelor de apă să treacă. Odată ce aceste molecule trec de membrană, ele se scurg într-un recipient şi sunt gata de băut. 

Mai mult, inventatorii susţin că apa rezultată în urma acestui proces este mai curată decât apa de la robinet din Suedia. 

„Am folosit o tehnică numită distilare prin membrană. Folosim o substanţă asemănătoare cu materialul gore-tex, care lasă doar aburului să treacă prin el, reţinând bacteriile, săruirile, fibrele textile şi alte substanţe. Cantitatea de apă produsă depinde de cât de mult transpiră persoana în cauză”, a declarat inventatorul Andreas Hammar.

Sursa: Counsel&Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase