Home » D:News » Cum a ajuns în Cartea Recordurilor: cel mai vârstnic bărbat de pe Terra ne dezvăluie secretul

Cum a ajuns în Cartea Recordurilor: cel mai vârstnic bărbat de pe Terra ne dezvăluie secretul

Cum a ajuns în Cartea Recordurilor: cel mai vârstnic bărbat de pe Terra ne dezvăluie secretul
Publicat: 26.07.2013
Guinness World Records Ltd. l-a numit pe Saulstiano Sanchez-Blazquez, în vârstă de 112 ani cel mai în vârstă om din lume. Cu toate acestea, stră-străbunicul Saulstiano nu deţine recordul şi pentru cel mai vârstnic om care a trăit vreodată. În schimb acest titlu îi aparţine japonezului Misao Okawa, care a trăit 115 ani.

Saulstiano, un fost miner care locuieşte în statul american New York, în apropiere de cascada Niagara, nu s-a declarat impresionat de numirea lui, explicând că nu simte că a realizat nimic special doar pentru că s-a întâmplat ca el să trăiască mai mult ca alţi oameni. 

Potrivit Guinness World Records, Saulstiano s-a născut în ziua de 8 iunie 1901, într-un sat spaniol numit El Tejado de Bejar. La vârsta de 17 ani el a imigrat în Cuba, pentru ca apoi în luna august a anului 1920 să ajungă în Statele Unite. 

După ce s-a angajat într-o mină de cărbune din Lynch, Kentucky, în 1934 Saulstiano s-a căsătorit cu soţia lui Pearl. Din această căsătorie au rezultat doi copii: John care acum are 76 de ani şi Irene, care în prezent are 69 de ani. Însă „expansiunea” familiei lui Saulstiano nu s-a oprit aici. Acum el are şapte nepoţi, 15 strănepoţi şi cinci stră-strănepoţi. 

Când a fost întrebat ce trebuie să facă un om pentru a trăi peste 100 de ani, Saulstiano a explicat care crede el să este motivul pentru care a trăit atât de mult: a consumat zilnic câte o banană, împreună cu pastilele de Anacin (analgezice care conţin aspirină şi cofeină).

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase