Home » D:News » Ce încearcă să spună pisica ta? Specialiştii explică limbajul corpului la feline (VIDEO)

Ce încearcă să spună pisica ta? Specialiştii explică limbajul corpului la feline (VIDEO)

Ce încearcă să spună pisica ta? Specialiştii explică limbajul corpului la feline (VIDEO)
Publicat: 02.08.2013
O nouă cercetare realizată de organizaţia caritabilă Cats Protection, din Marea Britanie, indică faptul că mulţi oameni interpretează greşit limbajul pisicilor lor. Ca urmare a acestor rezultate, specialiştii au decis să ne vorbească despre comportamentele felinelor pentru a ne ajuta să le înţelegem mai bine.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1.100 de proprietari de pisici şi a scos la iveală faptul că un număr foarte mare de indivizi interpretează greşit gesturile pisicilor. Ca urmare a acestor constatări, organizaţia a decis să lanseze o iniţiativă prin care să îi educe pe iubitorii de pisici şi să îi ajute să îşi înţeleagă mai bine animalele de companie. 

În studiu s-a constatat că 65% dintre oameni cred că o pisică toarce doar atunci când este fericită, însă, în realitatea ceste comportament apare şi atunci când animalul are dureri. De asemenea, majoritatea oamenilor (76%) nu au ştiut că atunci când pisica vine spre stăpân cu coada ridicată şi cu cu vârful ei îndreptat spre individ, ea „spune” un fel de „bine ai venit”. 

Totodată, unul din 20 de indivizi au crezut că atunci când pisica îşi freacă obrajii de obiecte încearcă să se scarpine. În realitate, însă acest comportament este etalat de feline atunci când îşi marchează teritoriul sau când încearcă să ne „ştergă” mirosul pe care îl avem atunci când venim de afară. 

„Aceste constatări ne-au arătat că trebuie să ajutăm oamenii să îşi înţeleagă mai bine pisicile, aceste creaturi complexe ce au un comportament greu de descifrat”, a declarat Nicky Trevorrow. 

„De obicei, oamenii consideră că pisicile sunt independente şi capabile să aibă grijă de ele, în timp ce câinii au neapărată nevoie de proprietarii lor. Realitatea este că deşi pisicile reuşesc să supravieţuiască, şi ele au nevoi. Dacă aceste nevoi nu sunt satisfăcute, atunci felinele se pot confrunta cu un nivel ridicat de stres sau cu probleme de comportament”, a mai explicat reprezentanta organizaţiei caritabile. 

În acelaşi studiu s-a observat şi că mulţi proprietari nu ştiu care sunt semnele ce indică faptul că pisica este nefericită. Mai mult de o treime dintre participanţi (38%) nu realizau că atunci când pisica are urechile turtite ea este speriată şi simte nevoia să găsească un loc unde să se ascundă.

Mai mult, 49% dintre indivizii care au luat parte la studiu nu aflaseră că un alt indicator de stres este acela când pisica îşi linge botul deşi nu a mâncat nimic. 

Totuşi, există şi comportamente ale pisicilor care sunt înţelese de majoritatea proprietarilor. De exemplu, 69% dintre indivizi cred că atunci când pisicile clipesc încet, acela este un semn că ele se simt bine în compania indivizilor. De asemenea, 68% dintre participanţi ştiau că atunci când pisica îşi întâmpină stăpânii stând pe spate ea este bucuroasă de sosirea lui. Totuşi, chiar şi în această situaţie trebuie să aveţi grijă şi să nu o mângâiaţi pe burtă, pentru că ea va simţi că prin atingerea zonei abdominale îi trădaţi încrederea. 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase