Home » D:News » O fortăreaţă militară maya a fost deschisă publicului în Honduras

O fortăreaţă militară maya a fost deschisă publicului în Honduras

O fortăreaţă militară maya a fost deschisă publicului în Honduras
Publicat: 02.08.2013
Autorităţile din Honduras au inaugurat, joi, pentru public un nou sit arheologic, o fortăreaţă militară maya, situată la aproximativ doi kilometri de celebrul oraş Copan, în apropiere de frontiera cu Guatemala, informează AFP.

Acest nou sit, denumit Rastrojon, a fost amenajat pe un deal împădurit, o poziţie ideală pentru a domina valea fluviului Copan şi pentru a proteja cetatea omonimă, afirmă cercetătorii de la Institutul de antropologie şi istorie din Honduras (IHAH).

Amplasamentul sitului, obiectele descoperite (vârfuri de lance şi de săgeţi) şi temele sculpturilor „sugerează faptul că Rastrojon era un fort construit pentru a asigura apărarea oraşului”, se afirmă în comunicatul emis de IHAH.

Până în prezent, experţii au descoperit în valea Copan, o zonă de 24 kilometri pătraţi, vestigiile provenind de la 3.450 de edificii din piatră, inclusiv din centrul oraşului.

Acel spaţiu de 2 kilometri pătraţi adăposteşte ruinele impozante ale unui oraş în care se aflau un vast palat central, o scară uriaşă gravată cu glife şi peste 1.000 de monumente funerare, edificii şi stele.

Situl Copan, ridicat între anii 437 e.n. şi 822 e.n., reprezintă un vestigiu important al civilizaţiei maya. Declarat patrimoniu mondial al umanităţii de către UNESCO, în 1980, situl este vizitat de peste 100.000 de turişti în fiecare an.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase