Home » D:News » Ce efect neaşteptat are orgasmul asupra creierului?

Ce efect neaşteptat are orgasmul asupra creierului?

Ce efect neaşteptat are orgasmul asupra creierului?
Publicat: 05.08.2013
Potrivit cercetătorului Barry Komisaruk, se pere că, spre deosebire de exerciţiile pentru minte, precum integramele, orgasmul este benefic pentru întregul creier, nu doar pentru o anumită regiune.

Mai mult, prof. Komisaruk susţine că această senzaţie poate suprima durerea, ceea ce înseamnă că ea ar putea fi utilizată, printre altele, pentru a uşura durerile din timpul naşterii. 

Depresia, anxietatea şi dependenţa ar putea să fie şi ele tratate dacă cercetătorii vor valorifica în scop ştiinţific mecanismul din creier care produce senzaţia de plăcere. 

Barry Komisaruk, cercetătorul american în vârstă de 72 de ani studiază orgasmul din anii 1960, atunci când a iniţiat primele cercetări pe şoareci. Abia în 1982, omul de ştiinţă a început să realizeze primele teste clinice pe indivizi umani. 

„În timpul orgasmelor se observă o creştere uriaşă a fluxului sanguin în creier. Fenomenul aduce toate substanţele nutritive şi promovează oxigenarea creierului. Exerciţiile pentru minte (precum integramele sau Sudoku) cresc activitatea cerebrală, însă doar în anumite regiuni. În schimb, orgasmul activează întregul creier”, a explicat omul de ştiinţă. 

Prof. Komisaruk a ajuns la aceste concluzii după ce a studiat mai multe femei voluntare în laboratorul de psihologie din cadrul Universităţii Rutgers, New Jersey. În timpul experimentelor, femeile erau aşezate într-un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională (fRMN) pentru a li se observa activitatea cerebrală în timp ce experimentau orgasme. 

Deşi specialistul studiază acest fenomen de zeci de ani, domeniul continuă să fie foarte puţin studiat la nivel mondial, motiv pentru care Komisaruk crede că mai sunt încă multe informaţii ştiinţifice nedescoperite şi multe întrebări fără răspuns, încă. 

„Practic, nu ştim mai nimic despre plăcere. Însă este important să înţelegem modul în care creierul o produce. Care parte din creier produce o asemenea plăcere? Putem oare să folosim această plăcere în scop medical?”, a mai declarat prof. Komisaruk. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase