Home » D:News » Un astronaut a zărit un OZN aproape de ISS. Misterul a fost descifrat (VIDEO)

Un astronaut a zărit un OZN aproape de ISS. Misterul a fost descifrat (VIDEO)

Un astronaut a zărit un OZN aproape de ISS. Misterul a fost descifrat (VIDEO)
Publicat: 20.08.2013
Chris Cassidy, un astronaut al NASA, a lansat luni un semnal de alarmă către oficialii de la sol, anunţând prezenţa unui obiect zburător neidentificat în apropiere de Staţia Spaţială Internaţională. OZN-ul zărit de Cassidy nu era, însă, o navă extraterestră.

Controlorii ruşi de la sol au identificat misteriosul obiect drept un capac al unei antene de pe modulul Zvezda, una din cele mai vechi componente ale staţiei spaţiale.

Evenimentul a fost relatat de NASA în cele mai recent raport referitor la Staţia Spaţială Internaţională. De asemenea, agenţia spaţială americană a publicat un scurt clip despre ineditul eveniment pe canalul său oficial de pe YouTube.

Deoarece viteza de deplasare a capacului antenei era mică în comparaţie cu cea a restului staţiei spaţiale, el nu reprezenta un risc foarte mare de coliziune. Cu toate acestea, controlorii de la sol au răsuflat uşuraţi atunci când capacul a început să se îndepărteze, îndreptându-se spre ceea ce specialiştii se aşteaptă să fi fost un contact scurt şi înflăcărat cu atmosfera Pământului.

Staţia Spaţială Internaţională (ISS), istoria unui experiment reuşit

Acest eveniment nu reprezintă singura ocazie în care rămăşiţele unei staţii spaţiale provoacă impresia unei întâlniri cu un OZN. În 1998, atunci când naveta spaţială Endeavour avea ca misiune andocarea nodului de conectare Unity cu modulul rus Zvezda, astronauţii au zărit un obiect ciudat ce plutea în apropiere. NASA a stabilit că obiectul era un capac termic abandonat.

Sursa: NBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase