Home » D:News » Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai plăcut mod prin care poţi obţine note mai mari la şcoală

Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai plăcut mod prin care poţi obţine note mai mari la şcoală

Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai plăcut mod prin care poţi obţine note mai mari la şcoală
Publicat: 13.09.2013
Oamenii de ştiinţă susţin că exerciţiile fizice pot îmbunătăţi memoria şi capacităţile de învăţare ale copiilor, mai ales atunci când aceştia trebuie să înveţe o sarcină mai dificilă.

Cercetarea, publicată în jurnalul PLOS ONE, a fost coordonată de Lauren Raine de la Universitatea din Illinois.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 48 de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 10 ani. În prima zi, oamenii de ştiinţă au supus copii la un test pentru a le măsura condiţia fizică pentru aerobic. Testul a presupus măsurarea consumului maximal de oxigen atunci când subiecţii făceau activitate fizică pe o bandă de alergat. 

În cea de-a doua zi, copiilor li s-a cerut să memoreze nume şi locaţii de pe două hărţi diferite, folosind 2 strategii pentru învăţare: prima strategie (A) presupunea memorarea materialului doar prin studierea informaţiilor, pe când a doua (B), presupunea ca în timp ce învăţau, copiii să fie testaţi pentru a li se verifica informaţiile acumulate. 

În cea de-a treia zi, copiilor li s-a cerut să completeze testele de memorie şi au fost rugaţi să rămână pentru realizarea unor exerciţii fizice. 

Pentru fiecare hartă se utilizau două teste ce evaluau cunoştinţele copiilor acumulate anterior: un test de amintire cu indicii şi unul fără.  Oamenii de ştiinţă au notat că testele de amintire fără indicii au fost gândit în aşa fel încât să necesite capacităţi de gândire mai ridicate. 

Ordinea în care hărţile au fost testate era echilibrată, adică jumătate dintre copii au fost testaţi mai întâi pe o hartă învăţată prin strategia A, în timp ce restul copiilor erau testaţi pe o hartă învăţată pe baza strategiei B. 

În urma testului care măsura condiţia fizică pentru aerobic, oamenii de ştiinţă au descoperit că jumătate dintre copii se clasau în prima treime a clasamentului copiilor de acea vârstă, în timp ce restul participanţilor au obţinut rezultate care îi clasau ultima treime. 

Rezultatele testelor de memorie au indicat că subiecţii aflaţi în grupul care s-a clasat în primii 30% în ceea ce privea performanţa sportivă aveau o mai bună capacitate de învăţare, comparativ cu restul copiilor care s-au clasat în ultima treime la testele de măsurare a condiţiei fizice. 

„Descoperirile actuale indică faptul că nivelul de condiţia fizică pentru aerobic şi învăţarea prin testare facilitează memoria şi capacitatea de a învăţa”, au explicat autorii studiului.

 

Oamenii de ştiinţă au mai notat şi că aceste descoperiri ar putea să sugereze că nivelul ridicat de condiţie fizică are impact major asupra celor mai dificile situaţii. 

Pe baza acestor rezultate ei au concluzionat că strategia iniţială de învăţare şi păstrarea unei bune condiţii fizice sunt cheia pentru îmbunătăţirea capacităţii copiilor de învăţare. Acest lucru este valabil mai ales în rândul copiilor care au nevoie de educaţie asistată. 

Sursa: MNT

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase