Home » D:News » Fotografii care îţi cresc adrenalina: imagini surprinse de cei mai mari căutători de senzaţii tari (GALERIE FOTO)

Fotografii care îţi cresc adrenalina: imagini surprinse de cei mai mari căutători de senzaţii tari (GALERIE FOTO)

Publicat: 19.09.2013
Una e când te caţări aproximativ 150 de metri pe o cascadă îngheţată din Canada sau când sari de pe o stâncă în Moab şi alta e să surprinzi imagini cu oameni care fac aceste lucruri.

Aceasta este întreaga idee din spatele concursului foto Red Bull Illume care are loc le fiecare 3 ani şi care este ţinut în onoarea fotografilor care îşi pun constant viaţa în pericol pentru a fotografia indivizi care practică sporturi extreme. 

„Mulţi dintre fotografi trăiesc la fel de extrem ca sportivi. Se păun în situaţii care ne fac să ne întrebăm «Cum de se pot gândi la fotografii în acele momente?»”, a declarat Tarquin Cooper, un purtător de cuvânt al Red Bull Illume. 

Pentru realizarea unora dintre fotografiile din acest an, fotografii au fot nevoiţi să evite „pumnale” de gheaţă căzătoare sau să fie luaţi de curenţii marini şi târâţi deasupra unui recif de corali, lucruri pe care mulţi dintre noi nu am vrea să le facem în această viaţă. 

Anul acestea, printre fotografiile câştigătoare au fost şi câteva realizate doar de amuzament precum cea care surprinde un înotător alături de un delfin sau cea care a imortalizat momentul în care un  skateboarder cade pe faimosul  drum Forest Gump din Utah. 

Anul acesta, în competiţie au fost înscrise 28.257 realizate de 6.417 de fotografi din 124 de ţări. Juriul a fost şi el alcătuit de o echipă formată din 50 de juraţi internaţionali. Aceştia au ales 250 de fotografii din care au selectat 50 de câştigători pentru 10 categorii diferite, plus un câştigător general. 

Câştigătorii au fost anunţaţi la Hong Kong, urmând ca ulterior fotografiile printate în format foarte mare, de 2m x 2m să fie expuse timp de 18 luni în diferite oraşe, noaptea.

Lorenz Holder, câştigătorul general l-a surprins pe Xaver Hoffmann în Raisting, Germania, în singura zi când a nins.    (Foto: Lorenz Holder)Lorenz Holder, câştigătorul general l-a surprins pe Xaver Hoffmann în Raisting, Germania, în singura zi când a nins.

Ryan Hargrave în Namotu, Fiji.     (Foto:Stuart Gibson)Ryan Hargrave în Namotu, Fiji.

O peşteră de gheaţă din glaciarul Perito Moreno din Patagonia    (Foto:Juan Cruz Rabaglia)O peşteră de gheaţă din glaciarul Perito Moreno din Patagonia

Gavin McClurg zboară deasupra Arhipelagului Bazaruto în Mozambic.     (Jody MacDonald)Gavin McClurg zboară deasupra Arhipelagului Bazaruto în Mozambic.

Florian Ebner în Dolomiţii Austrieci    (Foto: Martin Lugger)Florian Ebner în  Dolomiţii Austrieci

Un uriaş ţurţure de gheaţă middle of a steep rock wall at Ghost River in the Canadian Rockies, Canada.    (Foto:Paul Bride)Un uriaş ţurţure de gheaţă  middle of a steep rock wall at Ghost River in the Canadian Rockies, Canada.

Surf pe valuril fluxului în Alaska    (Foto:Scott Dickerson)Surf pe valuril fluxului în Alaska

Snowboarder-ul Philipp Schicker fotografiat printr-un glob de cristal de 10kg     (Foto:Claudio Casanova)Snowboarder-ul Philipp Schicker fotografiat printr-un glob de cristal de 10kg

John Jackson se dă cu snowboardul în Munţii Tordrillo din Alaska    (Foto:Scott Serfas) John Jackson se dă cu snowboardul în Munţii Tordrillo din Alaska

Kate Hamsikova şi un delfin bot gros    (Foto:George Karbus)Kate Hamsikova şi un delfin bot gros

Sean Woolnough face surf în Insula Namotu, Fiji.     (Foto: Stuart Gibson)Sean Woolnough face surf în Insula Namotu, Fiji.

Freediver Emilia Biala în Dahab, Egipt.    (Foto:Rafal Meszka)Freediver Emilia Biala în Dahab, Egipt.

Andy Orley cade de pe skateboard    (Foto:Dave Lehl)Andy Orley cade de pe skateboard

Gary Edgeworth la cascada Mesa din Targhee National Park, Idaho.    (David Carlier)Gary Edgeworth la cascada Mesa din Targhee National Park, Idaho.

BASE jumper-ul Michael Tomchek sare de pe Castleton Tower, de la o altitudine de 120 de metri.     (Foto:Krystle Wright)BASE jumper-ul Michael Tomchek sare de pe Castleton Tower, de la o altitudine de 120 de metri.

Surfer-ul Bobby Okvist cucerind valurile din Newport Beach.    (Foto: Benjamin Ginsberg)Surfer-ul Bobby Okvist cucerind valurile din Newport Beach.

Atletul Rafa Ortiz coboară în premieră pe cascada Big Banana din Mexic, lungă de 40 de metri    (Foto:Lucas Gilman)Atletul Rafa Ortiz coboară în premieră pe cascada Big Banana din Mexic, lungă de 40 de metri

Matt Hunter     (Foto:Sterling Lorence )Matt Hunter

Tim Emmett se caţără pe cascada Helmcken în British Columbia.    (Foto:Christian Pondella)Tim Emmett se caţără pe cascada Helmcken în British Columbia.

Fredrik Berggren în Suedia    (Foto:Elias Kunosson) Fredrik Berggren în Suedia

Bernd Zangerl în timpul unei excursii în Munţii Himalaya indieni.    (Foto:Ray Demski) Bernd Zangerl în timpul unei excursii în Munţii Himalaya indieni.

Anstriaca Anna Stöhr se caţără pe un „turn de maşini” în Elveţia.     (Foto:Rainer Eder)Anstriaca Anna Stöhr se caţără pe un „turn de maşini” în Elveţia.

Xavier „Sherwy” Pasamonte la evenimentul Nine Knights Mountainbike în Austria.    (Foto:Florian Breitenberger) Xavier

Ben Horan îşi face drum printr-un câmp de coacăze indundat    (Foto:Ryan Taylor)Ben Horan îşi face drum printr-un câmp de coacăze indundat

Sursa: Wired
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase