Home » D:News » Românii au cucerit medalii de aur şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Românii au cucerit medalii de aur şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Românii au cucerit medalii de aur şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului
Publicat: 22.09.2013
Elevii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în India, au obţinut o medalie de aur şi trei de argint, România ocupând astfel locul al treilea în clasamentul neoficial pe ţări.

Cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO) a avut loc la Mysore, în India, în perioada 11-19 septembrie.

Palmaresul României – o medalie de aur şi trei de argint – este superior celui înregistrat la ediţia de anul trecut: două medalii de argint şi două de bronz. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România s-a clasat pe locul al treilea (la egalitate cu Japonia), după Taiwan şi Koreea de Sud.

Medalia de aur a fost cucerită de Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, iar cele trei medalii de argint au fost câştigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Ionuţ Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului au participat 101 elevi din 28 de ţări.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase