Home » D:News » 8 alimente care te pot ajuta să dormi noaptea

8 alimente care te pot ajuta să dormi noaptea

8 alimente care te pot ajuta să dormi noaptea
Publicat: 26.09.2013
„Majoritatea oamenilor care suferă de insomnie ar putea să doarmă ca nişte pui de căţeluşi dacă ar fi dispuşi să facă nişte mici schimbări”, susţine specialistul în studii asupra somnului, Jacob Teitelbaum.

Desigur, Jacob Teitelbaum consideră că pentru a avea parte de un somn liniştit şi odihnitor trebuie să ne schimbăm stilul de viaţă. Printre aceste schimbări, se numără şi alimentaţia corectă. Aşadar, mai jos veţi găsi o listă cu 8 alimente care vă poate ajuta să dormiţi mai bine noaptea. 

1. Bananele

Bananele au o concentraţie mare de potasiu şi magneziu, substanţe nutritive care se dublează atunci când musculatura este relaxată. În plus, ele conţin şi triptofan, un aminoacid care induce somnul şi care ulterior se transformă în serotonină şi melatonină. Serotonina este un neurotransmiţător care promovează relaxarea, pe când melatonina promovează somnul. Pentru a ajunge la creier, triptofanul are nevoie de aproximativ o oră, aşa că trebuie să avem grijă cum ne programăm gustarea de dinainte de somn. 

2. Proteinele

Alimentele bogate în proteine promovează şi ele somnul. În plus, ele combat refluxul gastroesofagian. Acest lucru este important, din moment ce, de foarte multe ori, arsurile la stomac îşi fac apariţia noaptea şi tulbură somnul. 

Prin urmare, pentru un somn liniştit putem mânca: două felii de carne slabă sau de brânză, un ou fiert tare, brânză de vaci amestecată cu fructe proaspete sau o mână de seminţe de dovleac. 

3. Migdalele

În primul rând, migdalele sunt pline de proteine. în plus, ele asigură o doză solidă de magneziu, care promovează somnul şi relaxarea muşchilor. 

4. Laptele

Donald Hensrud de la Mayo Clinic din Rochester susţine că un pahar de lapte cald consumat înainte de culcare promovează somnul liniştit. Motivul? Laptele conţine un nivel ridicat de triptofan care are un efect calmant. În plus, el poate fi o sursă importantă de calciu, ceea ce ajută la reglarea producţiei de melatonină. 

5. Cireşele

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Experimental Botany cireşele sunt singura sursă naturală de melatonină. Aşa că, specialiştii recomandă să mâncaţi câteva cireşe cu o oră înainte de culcare. De asemenea, se pare că efectul îl întâlnim şi la sucul de cireşe şi la fructele uscate. 

6. Ceaiul

Ceaiul verde conţine teanină, un aminoacid care ajută la promovarea somnului. Dar în realitate, mai toate varietăţile de ceai decafeinizat au acest efect. „Ceaiul ne ajută să ne relaxăm”, susţine Hensrud. 

7. Ovăzul

Un singur bol de ovăz asigură suficient calciu, magneziu, potasiu, siliciu şi fosfor cât să avem un somn liniştit. Totuşi, ţineţi cont să folosiţi îndulcitorii în moderaţie, deoarece aceştia vă pot împiedica somnul. 

8. Orezul Jasmine

Un bol de orez din varietatea Jasmine, consumat cu 4 ore înainte de culcare are capacitatea de a ne ajuta să adormim liniştiţi, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. 

Oamenii de ştiinţă au teoretizat că alimentele cu indice glicemic mare, precum orezul din varietatea Jasmine ar putea creşte nivelul serotoninei şi al triptofanului, încurajând somnul. 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase