Home » D:News » La ce probleme de sănătate te poate predispune lenjeria intimă?

La ce probleme de sănătate te poate predispune lenjeria intimă?

La ce probleme de sănătate te poate predispune lenjeria intimă?
Publicat: 17.10.2013
Multe femei preferă lenjeria intimă tanga pentru că slipii de acest fel nu se observă prin haine. Însă, specialiştii susţin că slipii tanga pot dăuna sănătăţii. Mai exact, persoanele predispuse la infecţii vaginale au mai multe şanse de a dezvolta astfel de probleme de sănătate atunci când folosesc slipi tanga.

„Dacă vorbim de cineva clinic sănătos, pericolele nu sunt mari. În schimb, problema devine serioasă dacă ai o predispoziţie spre a dezvolta infecţii, fie urinare, fie vaginale, pentru că dacă porţi tanga s-ar putea ca ele să fie dificil de eliminat”, a explicat dr. Jill M. Rabin de la Albert Einstein College of Medicine. 

Motivul pentru care bacteriile se înmulţesc mai mult atunci o persoană poartă tanga şi nu lenjerie normală este determinat de faptul că, în general, slipii tanga nu sunt confecţionaţi din materiale care leasă pielea să respire, precum bumbacul. 

„Slipii tanga au tendinţa de a se freca de piele, cauzând iritaţii în pielea delicată dintre vulvă şi clitoris, şi permiţând accesul microbilor”, a declarat medicul Adelaide Nardone. 

Totuşi, asta nu înseamnă că trebuie să vă aruncaţi la gunoi toţi slipii tanga, ci doare pe cei creaţi din materiale care nu lasă pielea să respire. Cei fabricaţi din bumbac pot fi utilizaţi deoarece ei permit eliminarea umezelii şi astfel împiedică dezvoltarea bacteriilor. Pe de altă parte, nu este suficient ca slipul să aibă bumbac doar în centru, în timp ce restul să fie fabricat din alte materiale, pentru că în continuare, pielea din zona genitală nu poate respira suficient. 

În concluzie, „noi toate ar trebui să purtăm mereu lenjerie intimă din bumbac”, susţine dr. Shieva Ghofrany de la Spitalul din Stamford. 

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase