Home » D:News » Descoperire inedită: femeile preferă bărbaţii cu o trăsătură asociată unui risc mai mare de infidelitate. Cercetătorii au aflat de ce

Descoperire inedită: femeile preferă bărbaţii cu o trăsătură asociată unui risc mai mare de infidelitate. Cercetătorii au aflat de ce

Descoperire inedită: femeile preferă bărbaţii cu o trăsătură asociată unui risc mai mare de infidelitate. Cercetătorii au aflat de ce
Publicat: 20.10.2013
Bărbaţii cu voce gravă şi masculină, precum cea a lui Barry White, atrag mai uşor femeile decât cei cu voce subţire, cum este cea a lui David Beckham, cel puţin atunci când este vorba despre relaţii pe termen scurt, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni, informează dailymail.co.uk.

Studiul cercetătorilor canadieni, publicat în revista online Personality and Individual Differences, oferă detalii despre evoluţia vocii umane şi alegerea partenerului.

Deşi bărbaţii cu voce gravă tind să fie mai atrăgători, ei prezintă probabilităţi mai mari să îşi înşele partenera de viaţă.

Până acum, era neclar de ce femeile preferă vocea bărbaţilor care prezintă o probabilitate mai mare să înşele. Dar am descoperit că femeile erau mai atrase de bărbaţii despre care credeau că pot să le înşele, dar pentru o relaţie de scurtă durată, când nu îşi fac griji atât de mari în legătură cu fidelitatea„, afirmă Jillian O’Connor, de la Universitatea McMaster din Canada, autor al acestui studiu.

Pentru acest studiu, 87 de femei au fost rugate să asculte o serie de voci masculine, modificate astfel încât să sune mai grav sau mai subţire, apoi li s-a cerut să aleagă bărbaţii despre care credeau că aveau şanse mai mari să le înşele.

De asemenea, acestea au fost rugate să aleagă vocea pe care o considerau cea mai atrăgătoare pentru relaţii de lungă sau scurtă durată.

„Din perspectivă evoluţionistă, aceste percepţii asupra infidelităţii sexuale viitoare ar putea avea rol de adaptare. Consecinţele infidelităţii sunt foarte mari, fie acestea emoţionale sau financiare, iar cercetările arată că oamenii au evoluat ca un mecanism de protecţie pentru a evita relaţii pe termen lung cu parteneri care ar putea înşela”, consideră David Feinberg, de la departamentul de psihologie, neuroştiinţă şi comportament al universităţii canadiene.

Într-un studiu separat, cercetătorii americani au descoperit că schimbările de tonalitate se simţeau mai ales la telefon şi că atât femeile, cât şi bărbaţii încercau să îşi regleze vocea sau să imite tonalitatea partenerului.

Studiul americanilor, publicat în Journal of Nonverbal Behaviour, arată că femeile folosesc o tonalitate mai subţire, iar bărbaţii o tonalitate mai gravă atunci când discută cu persoana iubită. Psihologii care au realizat studiul cred că schimbarea din vocea oamenilor, în funcţie de persoana cărora li se adresează – prieteni versus partener -, ar putea folosită pentru detectarea infidelităţii.

Surse: Universitatea McMaster, Daily MailMediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase