Home » D:News » Cercetătorii japonezi analizează mişcările din şolduri făcute de Elvis Presley şi Miley Cyrus pentru a realiza roboţi umanoizi mai eleganţi

Cercetătorii japonezi analizează mişcările din şolduri făcute de Elvis Presley şi Miley Cyrus pentru a realiza roboţi umanoizi mai eleganţi

Publicat: 23.10.2013
Cercetătorii japonezi, care încearcă să construiască roboţi cu un mers elegant, aplică în invenţiile lor un "secret" pe care Elvis Presley şi, mai recent, Miley Cyrus, l-au cunoscut dintotdeauna - totul constă în mişcările din şolduri.

Însă, în timp ce „regele rock’n’roll-ului” şi fosta starletă Disney îşi unduiau bazinul pentru a dansa lasciv, inginerii niponi vor doar ca bipezii lor artificiali să poată să meargă într-o manieră „naturală”, informează AFP.

Cercetătorii de la Institutul de robotică umanoidă de la Universitatea Waseda din Tokyo au studiat în detaliu felul în care oamenii îşi folosesc şoldurile pentru a înainta cu o uşurinţă atât de mare folosindu-se de cele două picioare. Apoi, ei au creat câţiva roboţi care imită mersul oamenilor.

Cei mai mulţi dintre roboţii umanoizi nu au acea mişcare din şolduri şi acest fapt îi obligă să rămână cu genunchi îndoiţi” pentru a putea să meargă, a explicat profesorul Kenji Hashimoto.

Invenţia lor, robotul Wabian-2, are o talie şi un bazin echipat cu articulaţii, fapt care îi permite să întindă spre înainte, pe rând, fiecare picior, oferindu-i astfel un mers apropiat de cel al oamenilor.

Robotul Wabian-2    Robotul Wabian-2

„Talia lui se deplasează, iar robotul poate să îşi întindă genunchii”, a precizat profesorul Hashimoto.

Deşi robotul creat de echipa japoneză nu are pretenţia de a stârni aceeaşi emoţie pe care o genera odinioară pe scenă Elvis Presley, savantul nipon afirmă că invenţia sa ar putea contribui la o mai bună înţelegere a mecanicii mersului uman.

Surse: Mediafax, AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase