Home » D:News » Restauratorii Castelului Sforza au făcut o descoperire uluitoare sub 17 straturi de var: o pictură murală de Leonardo Da Vinci!

Restauratorii Castelului Sforza au făcut o descoperire uluitoare sub 17 straturi de var: o pictură murală de Leonardo Da Vinci!

Restauratorii Castelului Sforza au făcut o descoperire uluitoare sub 17 straturi de var: o pictură murală de Leonardo Da Vinci!
Publicat: 28.10.2013
O pictură murală de Leonardo Da Vinci a fost descoperită sub mai multe straturi de var şi vopsea în timpul operaţiunilor de restaurare a Castelului Sforza din Italia, informează huffingtonpost.com.

Restauratorii au fost uluiţi, în această săptămână, când, după ce au eliminat mai multe straturi de vopsea de pe zidurile Castelului Sforza au descoperit o parte dintr-o pictură murală realizată de Leonardo Da Vinci.

Ascunsă sub 17 straturi de var, acea parte a picturii – care prezintă rădăcina unui copac prinsă într-o rocă – a stat departe de privirea vizitatorilor castelului italian vreme de mai bine de 500 de ani.

Potrivit publicaţiei La Gazzetta del Mezzogiorno, desenul descoperit face parte dintr-o operă mai mare, pictată de Leonardo Da Vinci în timp ce lucra în calitate de artist oficial la curtea ducelui de Milano la sfârşitul anilor 1400. Descoperirea noului desen a fost făcută într-o cameră în care o altă frescă originală realizată de Da Vinci poate fi admirată pe unul dintre ziduri.

Municipalitatea din Milano intenţionează să restaureze în întregime această nouă pictură murală a celebrului artist renascentist italian.

Restauratorii folosesc diverse instrumente specifice pentru a îndepărta straturile de vopsea care ascund opera originală, însă ei ar putea avea nevoie de o serie de instrumente high-tech pentru a putea dezvălui restul picturii.

Potrivit publicaţiei Leggo, oficialităţile italiene vor să restaureze pictura murală pentru a o prezenta la următoarea ediţie a Expoziţiei Universale, un festival care durează o lună şi este găzduit de o ţară diferită la fiecare cinci ani. Următoarea ediţie a Expoziţiei Universale va avea loc la Milano în 2015.

Pictura murală găsită în Castelul Sforza nu este singura operă semnată de Leonardo Da Vinci care a fost descoperită recent. La începutul acestei luni, experţii în artă au anunţat că o pictură, găsită într-un seif elveţian, ar putea fi o operă a lui Da Vinci considerată de multă vreme pierdută – portretul unei femei din nobilimea italiană, Isabella d’Este.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase