Prima pagină D:News

Ritualul de împerechere al unor peşti ţine un oraş întreg treaz (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 10.30.2013 | ● Vizualizări: 349
Specie de peşte broască, din genul Porichthys (Midshipman fish)     + zoom
Galerie foto (2)

Un zumzet vibrant misterios îi ţine treji noapte de noapte pe britanicii din oraşul Hythe. Rezidenţii au făcut plângeri la consiliul local, povestind că au fost nevoiţi să plece din oraş pentru a se putea odihni. Unii oamenii au fost chiar la medic crezând că suferă de tinitus.

Iniţial, pentru producerea zgomotului s-a dat vina pe o serie de factori precum trecerea navelor încărcate cu marfă. Acum, însă, reprezentanţii Scottish Association for Marine Science cred că au găsit adevărata sursă a zumzetului enervant: masculii dintr-o specie de peşte broască, din genul Porichthys (Midshipman fish).

Aceşti peşti nocturni emit un zumzet profund şi rezonant pentru a atrage femelele. Partea cea mai interesantă este că masculii sunt capabili să scoată aceste sunete pe toată durata nopţii. 

Ciudatul ritual de împerechere crează un sunet cu o frecvenţă atât de joasă şi cu o lungime de undă mare încât el ajunge, prin pământ, până în casele oamenilor. 

Şi nu este pentru prima dată când ritual de împerechere al acestor peşti strică somnul oamenilor. Anul trecut, sunetul misterios a fost atât de tare încât i-a trezit pe rezidenţii din Seattle în mijlocul nopţii. 

În clipul video de mai jos puteţi auzi sunetul emis de masculii din această specie de peşte broască.