Home » D:News » Dragoste eternă: două insecte de acum 165 de milioane de ani au fost surprinse în timpul împerecherii (FOTO)

Dragoste eternă: două insecte de acum 165 de milioane de ani au fost surprinse în timpul împerecherii (FOTO)

Publicat: 07.11.2013
Oamenii de ştiinţă din China au descoperit cea mai veche fosilă a unei perechi de insecte surprinse în actul copulării, susţine un nou studiu.

Urma masculului şi a femeilei de Anthoscytina perpetua aşezaţi faţă în faţă, a fost descoperită în nord-estul Chinei. Specialiştii estimează că fosila are în jur de 165 de milioane de ani.

De asemenea, insectele hemiptere sunt numite şi broaşte-săritoare, deoarece ele sar din plantă în plantă precum nişte mici broscuţe. 

„În cazul acestei perechi, aedeagusul masculului este introdus în bursa copulatoare a femelei”, a explicat echipa de experţi de la Key Laboratory of Insect Evolution and Environmental Changes at Capital Normal University din Beijing.

Această fosilă rară reprezintă „cea mai veche dovadă a copulării insectelor, de până acum”. De asemenea, ea „aduce informaţii noi cu privire la evoluţia comportamentului de împerechere în acest grup de insecte”. 

Mai exact, descoperirea indică faptul că aparatele reproducătoare şi poziţiile de împerechere ale acestor insecte au rămas neschimbate pentru mai bine de 165 de milioane de ani. 

Dragoste eternă: două insecte de acum 165 de milioane de ani au fost surprinse în timpul împerecherii    (Foto: Li S, Shih C, Wang C, Pang H, Ren D)Dragoste eternă: două insecte de acum 165 de milioane de ani au fost surprinse în timpul împerecherii

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase