Home » D:News » Proiect ambiţios: prima ţară din lume ce vrea să ofere Wi-Fi gratuit pe teritoriul întregului stat (VIDEO)

Proiect ambiţios: prima ţară din lume ce vrea să ofere Wi-Fi gratuit pe teritoriul întregului stat (VIDEO)

Proiect ambiţios: prima ţară din lume ce vrea să ofere Wi-Fi gratuit pe teritoriul întregului stat (VIDEO)
Publicat: 07.11.2013
Gardens by the Bay este parc ce se întinde pe 101 hectare ce a fost construit acum 6 ani pe un teren recuperat din mare de autorităţile singaporeze.

Acum, oficialii din Singapore au un plan măreţ. În Gardens by the Bay este testat un nou sistem din cadrul programului „super wi-fi”. Autorităţile folosesc frecvenţele vechi, pe care obişnuiau să fie transmise semnalele de TV analog înainte de trecerea la sistemul digital, pentru a lansa un sistem public Wi-Fi de acces la Internet.

În parcul Gardens by the Bay se va desfăşura proiectul pilot în care va fi testată o tehnologie în care semnalele TV analog sunt transformate într-o frecvenţă ce poate fi folosită de vizitatori pentru a accesa Internetul printr-un smartphone sau prin alte dispozitive capabile să se conecteze la reţele Wi-Fi.

Dr. Ser Wah Oh, şeful acestui proiect, afirmă că este nevoie de 300-400 de staţii de bază pentru a acoperi întreaga insulă cu semnal Wi-Fi. Dacă ideea autorităţilor va încununată de succes, Singapore ar putea deveni în doi ani primul stat în care publicul va beneficia de acces gratuit la Internet prin Wi-Fi de pe întreg teritoriul ţării.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase