Home » D:News » 10 sfaturi despre cum să prevenim reacţiile alergice

10 sfaturi despre cum să prevenim reacţiile alergice

10 sfaturi despre cum să prevenim reacţiile alergice
Publicat: 08.11.2013
În ciuda credinţei populare, alergiile nu se manifestă doar în timpul primăverii. Pe măsură ce toamna îşi face din ce în ce mai simţită prezenţa, multe persoane se confruntă cu alergii ale căror simptome sunt la fel de deranjante ca în timpul primăverii.

Aşa că, pentru a avea o toamnă liniştită, cel mai bine ar fi să ne pregătim şi să luăm măsuri de prevenire a iritaţiilor şi alergiilor. 

Iată 10 sfaturi de care ar trebui să ţinem cont în prevenirea reacţiilor alergice:

1. Fructele nu sunt întotdeauna prietenele noastre

Multe fructe, printre care se numără merele, bananele, piersicile, prunele etc, pot cauza simptome similare cu reacţiile alergice la iarbă sau polen. Dacă sunteţi sensibili, puteţi coace fructele în cuptorul cu microunde pentru 10 secunde pentru ca apoi să le descojiţi. 

2. Curat nu înseamnă neapărat mai bun

O expunere minimală la murdărie şi microbi poate fi benefică în copilărie, deoarece ajută la întărirea sistemului imunitar. 

Pe de altă parte, pentru a evita orice risc de apariţie a simptomelor alergice încercaţi să folosiţi detergenţi nontoxici şi să nu păstraţi cărţi şi reviste de care nu aveţi nevoie în camera în care dormiţi, deoarece acestea reţin foarte mult praf. 

3. Pernele vechi reţin alergeni

Dacă aveţi o pernă mai veche de trei ani şi dacă nu aţi spălat-o în acest interval de timp, atunci este foarte probabil ca ea să conţină acarieni. Aceste mici organisme de care ne lipim feţele când dormim ne pot cauza alergii. 

Sfatul specialiştilor este să folosiţi perne hipoalergenice pe care să le înveliţi nu numai cu o faţă de pernă ci şi cu o husă de protecţie cu fermoar pe care să o spălaţi săptămânal. 

4. Nu există câine hipoalergenic

Labradorii, pudelii şi terierii Yorkshire sunt consideraţi câini hipoalergenici deoarece nu năpârlesc. Însă, în realitate, nu există dovezi ştiinţifice care să demonstreze că aceste rase de câini au un nivel scăzut de Can f 1, cel mai des întâlnit alergen de origine canină. 

Prin urmare, încercaţi să aveţi un contact minim cu animalele de companie dacă ştiţi să sunteţi sensibili, nu le lăsaţi în patul dumneavoastră şi spălaţi-vă bine pe mâini după ce vă jucaţi cu ele. 

5. Folosiţi perdele de duş din nailon

Perdelele de duş confecţionate din vinil sunt toxice. Mai exact, în contact cu umiditatea şi căldura, ftalaţii din vinil emit mirosuri chimice şi atrag mucegaiul şi oidiumul. 

De aceea, în cazul persoanelor alergice, aceste mirosuri pot provoca contracţia căilor respiratorii şi chiar atacuri de astm. 

6. Mucegaiul este mult mai răspândit decât ţi-ai imagina

Mucegaiul este unul dintre factorii care declanşează alergiile sau astmul. Cum el nu se întâlneşte doar în baie, trebuie să avem grijă şi să verificăm periodic unele electrocasnice precum maşinile de spălat vase sau rufe şi sistemul de aer condiţionat. 

7. Aveţi grijă la jucăriile de pluş

Jucăriile de pluş ale copiilor pot adăposti acarieni care declanşează alergii sau astm. Pentru a preveni acest lucru, puteţi spăla periodic jucăriile. Însă, în cazul în care jucăriile riscă să se deformeze la spălat le puteţi congela lunar. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi jucăriile într-o pungă bine închisă pe care să o ţineţi 24 de ore în congelator. 

8. Citiţi cu atenţie ingredientele

Este recomandat să ne protejăm pielea cu loţiuni sau creme, însă nu uitaţi să fiţi atenţi la ce conţin acestea. Pentru a reduce şansele de dezvoltare a dermatitei de contact alegeţi produsele fără parabeni şi hipoalergenice sau pe cele pentru piele sensibilă. 

9. Renunţaţi la covor

Dacă nu sunteţi dispuşi să renunţaţi la carpete sau la covoare atunci aveţi grijă să le aspiraţi şi curăţaţi periodic. 

10. Nu aduceţi polenul şi praful în casă

Nu intraţi încălţaţi în casă şi încercaţi să nu utilizaţi în casă jucăriile sau uneltele folosite afară. În acest fel vă veţi feri de polen şi praf  cât veţi sta în casă. 

Sursa: Washington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase