Home » D:News » Noul proiect Google: tatuajul care te dă de gol atunci când comunici o minciună

Noul proiect Google: tatuajul care te dă de gol atunci când comunici o minciună

Noul proiect Google: tatuajul care te dă de gol atunci când comunici o minciună
Publicat: 12.11.2013
Google a depus o cerere pentru a obţine un brevet de invenţie pentru un tatuaj electronic care se conectează la un dispozitiv mobil şi care poate fi utilizat nu numai pentru îmbunătăţire comunicării ci şi ca detector de minciuni.

Tatuajul nu este permanent şi este aplicat pe o substanţă lipicioasă întinsă pe piele. 

Scopul tatuajului este acela de a-i permite unui individ să poarte un dispozitiv de comunicare la nivelul gâtului, în timp ce în buzunarul său de află un telefon sau un dispozitiv similar. Tatuajul comunică cu dispozitivul din buzunar transmiţând conversaţia. Un astfel de sistem ar putea uşura lucrurile pentru persoanele care vor să poarte o conversaţie dar care care nu îşi pot folosi mâinile. 

Reprezentanţii Google sugerează că invenţia ar putea fi utilizată de personalul care lucrează la se securitate, poate de cei care sunt sub acoperire în medii zgomotoase precum stadioanele sau locuri unde au loc demonstraţii politice. 

„Dispozitivele mobile de comunicaţie sunt adesea utilizate în medii zgomotoase. De exemplu: stadioanele mari, străzile aglomerate, restaurantele şi situaţiile de urgenţă pot fi extrem de gălăgioase şi pot include frecvenţe acustice. comunicarea poate fi îmbunătăţită printr-o metodă, un sistem pentru reducerea zgomotului acustic”, au declarat reprezentanţii Google. 

Însă, tatuajul are şi o parte negativă, potrivit aplicaţiei. mai exact el poate fi conectat la un detector de minciuni. 

„Opţional, tatuajul poate fi include un detector de reacţie galvanică pentru a detecta rezistenţa pielii în cazul unui utilizator. Astfel, un utilizator care are emoţii sau care minte ar putea manifesta diferite răspunsuri galvanice ale pielii, comparativ cu un individ care supune adevărul”. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase