Home » D:News » „Iguana de pe Marte” – noi imagini ciudate de pe Planeta Roşie stârnesc rumoare

„Iguana de pe Marte” – noi imagini ciudate de pe Planeta Roşie stârnesc rumoare

Publicat: 12.11.2013
Vă mai aduceţi aminte de „şobolanul marţian”? Acum câteva luni o imagine care surprindea o roca de pe Marte ce arăta ca o rozătoare a devenit viral pe internet. Acum, o nou imagine ciudată, surprinde o „iguană marţiană”.

La fel ca şobolanul marţian, iguana prezintă un exemplu de pareidolie. Cu alte cuvinte, aceste imagini demonstrează abilitatea oamenilor de a construi modele din stimuli vizuali ambigui. Marte, mai ales, pare să fie un loc ideal pentru alimentarea acestei capacităţi umane. 

„Iguana marţiană” – suprinsă în timp ce „se uita„ spre stânga    „Iguana marţiană” - suprinsă în timp ce „se uita„ spre stânga

Până acum, Curiosity a surprins mai multe peisaje marţiene în care se regăsesc astfel de imagini pe care oamenii le asociază cu obiecte din viaţa de zi cu zi. 

La fel ca în cazul imaginii cu şobolanul marţian, imaginea cu iguana este promovată de Scott Waring de la UFO Sightings Daily, care are un cuvânt de spus. „Am fi ignoranţi dacă am spune că este doar o rocă”, a declarat acesta cu privire la noua imagine. 

Puteţi să daţi singuri un verdict prin studierea imaginilor ce pot fi accesate pe site-ul NASA.

Pe de altă parte, recent, artistul Andrew Bodrov a realizat o nouă panoramă pe baza observaţiilor lui Curiosity. Imaginile trimise de rover au fost surprinse pe 28 octombrie, adică în cea de 437-a zi de observaţii. 


 

Sursa: NBC News
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase