Home » D:News » De ce rămân oamenii în relaţii nepotrivite? Un nou studiu oferă răspunsul

De ce rămân oamenii în relaţii nepotrivite? Un nou studiu oferă răspunsul

De ce rămân oamenii în relaţii nepotrivite? Un nou studiu oferă răspunsul
Publicat: 04.12.2013
Cercetătorii de la Universitatea Toronto afirmă că frica de a rămâne singur este elementul care poate prezice dacă bărbaţii şi femeile se vor mulţumi cu relaţii nesatisfătoare.

Stephanie Spielmann, cercetător post-doctoral în cadrul departamentului de psihologie de la Universitatea Toronto, a studiat alături de colegii săi mai mulţi adulţi din Canada şi Statele Unite ale Americii cu diferite vârste.

„Persoanele care prezentau temeri mai mari de a rămâne singure erau mai dispuse să se mulţumească cu mai puţin în relaţii”, relatează Spielmann.

„Uneori, aceste persoane continuă să rămâne în relaţii în care sunt nefericite, iar uneori doresc să aibă relaţii cu oameni care nu sunt prea buni pentru ele. Acum înţelegem că anxietăţile acestor persoane referitoare la riscul de a rămâne singure par să joace un rol cheie în acest timp de comportament relaţional nesănătos”, explică Spielmann.

Rezultatele arătau că bărbaţii şi femeile aveau temeri similare în ceea ce priveşte riscul de a rămâne fără partener, afirmă profesorul Geoff MacDonald, co-autor al studiului.

„Acest lucru duce la comportamente de adapter similare, contrazicând ideea că doar femeile se tem că vor rămâne singure”, explică MacDonald. „Singurătatea este o experienţă dureroasă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, astfel că nu e surprinzător că temerea de a rămâne singur nu pare să discrimineze în funcţie de sex”, adaugă profesorul MacDonald.

Studiul a fost publicat în The Journal of Personality and Social Psychology.

Surse: UPI, Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase