Home » D:News » Aproape 64% dintre români sunt stresaţi, peste media din regiune, conform unui nou studiu

Aproape 64% dintre români sunt stresaţi, peste media din regiune, conform unui nou studiu

Aproape 64% dintre români sunt stresaţi, peste media din regiune, conform unui nou studiu
Publicat: 05.12.2013
Creşterea preţurilor este principala sursă de stres pentru români, surclasând creditele, scăderea veniturilor, viaţa de familie sau sănătatea, iar aproape 64% din populaţie spune că este stresată, peste media din regiune, de 60,5%, potrivit unui studiu Daedalus Millward Brown.

Nivelul de stres din România este mai mare decât în Cehia (43,6%) şi Slovacia (50,6%), dar mai redus decât în Serbia (68,6%), Croaţia (68,3%) sau Turcia, se arată în raport.

„Fiecare respondent care s-a declarat stresat a fost pus să aleagă trei surse mari generatoare de stres. În felul acesta, studiul a identificat cauzele principale ale stresului la nivelul întregii regiuni. Este vorba despre: starea economiei, creditele, creşterea preţurilor, scăderea veniturilor personale şi slujba curentă”, a declarat Daniel Enescu, managing partner al Daedalus Millward Brown.

Spre deosebire de media din regiune, românii sunt mai puţin stresaţi de sănătatea personală sau a celor apropiaţi (28%), de viaţa de familie (11,3%) şi de siguranţa personală (4,7%), dar sunt mai stresaţi de creşterea preţurilor (47%), starea economiei (44,9%) şi de credite (44,1%).

Potrivit studiului Daedalus, îngrijorarea legată de credite plasează România pe locul trei în regiune, după Turcia şi Croaţia.

Alte surse de stres la români sunt scăderea veniturilor personale (40,6%), slujba actuală (35,3%) şi lipsa timpului pentru viaţa personală (22,2%).

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.306 de respondenţi din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, din România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Turcia, Cehia şi Slovacia.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase