Home » D:News » Acesta este Valkyrie, noul „robot supererou” creat de NASA (VIDEO)

Acesta este Valkyrie, noul „robot supererou” creat de NASA (VIDEO)

Acesta este Valkyrie, noul „robot supererou” creat de NASA (VIDEO)
Publicat: 16.12.2013
Valkyrie, noul robot cu aspect umanoid creat de NASA pentru a-i ajuta pe astronauţi în spaţiu şi pe pământeni în cadrul unor operaţiuni umanitare desfăşurate în zonele afectate de dezastre naturale, a fost prezentat de curând în Statele Unite, informează huffingtonpost.com.

Robotul Valkyrie are o înălţime de 191 centimetri, poartă pe piept sigla NASA şi seamănă foarte mult cu supereroul Iron Man creat de compania Marvel. Cu toate acestea, el a fost creat pentru diverse operaţiuni concrete, nu pentru activităţi desprinse din revistele de benzi desenate.

Robotul a fost construit de o echipă de ingineri de la Centrul spaţial Johnson din Houston în doar nouă luni.

Valkyrie va participa la Robotics Challenge, o competiţie organizată de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) care va avea loc la sfârşitul lunii decembrie, şi este conceput pentru a-i ajuta pe oameni în timpul unor dezastre naturale. Pentru a-i testa capacităţile, organizatorii competiţiei îl vor supune pe Valkyrie unui set de scenarii cu care acesta s-ar putea întâlni în situaţii extreme. Astfel, Valkyrie va trebui să conducă un automobil, să adune deşeuri, să treacă printr-un zid şi să efectueze multe alte sarcini.

„Vrem să ajungem pe Marte”, a spus Nicolaus Radford, coordonatorul echipei care l-a construit pe Valkyrie. „Cel mai probabil, NASA va trimite roboţi înainte de a trimite astronauţi pe această planetă. Roboţii vor deschide calea pentru exploratorii umani şi, atunci când oamenii vor ajunge pe Marte, roboţii şi oamenii vor lucra împreună pentru a construi habitate, să pună bazele viitoarelor aşezări umane. Tehnologii precum Valkyrie vor duce la apariţia acelui sistem robotizat care, într-o bună zi, va deveni precursorul misiunilor cu astronauţi pe Marte”.

Unii dintre membrii echipei care l-a construit pe Valkyrie au lucrat şi la proiectul Robonaut, un alt robot construit de NASA. Robonaut a fost primul robot cu aspect umanoid care a zburat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). NASA a anunţat recent că Robonaut 2 – ataşat în prezent de un stâlp de pe ISS – îşi va primi în cursul anului 2014 picioarele de care are nevoie pentru a se deplasa la bordul staţiei.

Etapa preliminară a concursului DARPA Robotics Challenge va avea loc în perioada 20-21 decembrie în statul american Florida. Finala este programată pentru sfârşitul anului 2014, iar echipa câştigătoare va primi un premiu de 2 milioane de dolari.

Surse: Mediafax, Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase