Home » D:News » La ce ne aşteptăm în viitor: IBM a lansat predicţii pentru următorii cinci ani (VIDEO)

La ce ne aşteptăm în viitor: IBM a lansat predicţii pentru următorii cinci ani (VIDEO)

La ce ne aşteptăm în viitor: IBM a lansat predicţii pentru următorii cinci ani (VIDEO)
Publicat: 20.12.2013
IBM tocmai a lansat cele 5 predicţii legate de inovaţiile tehnologice care ne vor schimba modul în care vom trăi.

Anul acesta, predicţiile se bazează pe ideea potrivit căreia vom dispune de tehnologii capabile să înveţe. Mai exact, compania susţine că trăim într-o eră a sistemelor cognitive, unde maşinile vor învăţa, vor gândi şi vor comunica cu noi într-un mod mai natural şi personalizat. Aceste inovaţii au început deja să apară ca urmare a cloud computing, a big data analytics şi a tehnologiilor care învaţă.

IBM sugerează că „în timp, aceste computere vor deveni şi mai inteligente şi mai personalizate prin interacţiunea cu informaţia, cu oamenii şi alte dispozitive. Astfel, folosindu-se de toate informaţiile din jurul nostru, ele ne vor ajuta să rezolvăm probleme pe care le credeam de nerezolvat. O nouă eră în domeniul IT va duce la descoperiri care vor amplifica abilităţile umane, care ne vor ajuta să luăm cele mai bune decizii, vor avea grijă de noi şi ne vor ajuta să navigăm prin lume în moduri noi şi puternice”. 

Iată care sunt cele cinci predicţii:

1. Clasa va fi cea care te va învăţa

Clasa viitorului va aduna informaţii referitoare la fiecare copil şi astfel va cunoaşte care este cea mai bună abordare pentru ca acesta să înveţe mai uşor şi mai bine. Un sistem alimentat cloud îi va ajuta pe profesori să înţeleagă care copii au nevoie de un model diferit de învăţare. 

2. Magazinele fizice vor câştiga lupta cu cele din online

În ultimul timp, cei care fac comerţ cu amănuntul au pierdut mult teren în faţa magazinelor online.

Însă, IBM spune că în 5 ani, magazinele fizice vor adopta noi tehnici care vor face ca experienţa cumpărăturilor să fie inedită. Mai exact, vorbim de o fuziune între capacitatea de a simţi şi a compara materialele cu bogăţia şi personalizarea online-ului. 

Realitatea augmentată la va oferi cumpărătorilor o experienţă mai bogată.

3. Medicii îţi vor folosi ADN-ul pentru a te menţine sănătos

În cinci ani, cancerul va fi analizat la nivelul ADN-ului, iar tratamentul va fi personalizat cu un nivel foarte ridicat de acurateţe. Toate aceste tratament, şi multe altele, vor fi posibile datorită faptului că secvenţierea ADN-ului uman nu va dura mai mult de o zi. 

Astfel, pe lângă reducerea timpului în care sunt realizate analizele şi consultaţiile, în viitor, tehnologia va face ca tratamentul unui pacient să fie gata în câteva minute. 

4. Un paznic digital te va proteja în mediul online

Sistemele de securitate ne vor cunoaşte toate aspectele vieţii. Învăţând despre noi şi despre comportamentele noastre, sistemele de siguranţă vor identifica modele specifice vieţii noastre şi astfel le va fi mai uşor să identifice un potenţial atac cibernetic sau un furt de identitate.

5. Oraşul te va ajuta să trăieşti în el

Pe măsură ce computerele vor învăţa de ce au nevoie oamenii, ce doresc ei, ce le place, ce fac ei şi cum se deplasează, oraşele vor înţelege în timp real modul în care au loc miliarde de evenimente.

De asemenea, dispozitivele mobile le vor permite cetăţenilor să comunice mai bine cu liderii oraşelor, astfel încât vocile lor să fie auzite mai bine şi nevoile satisfăcute. 

 
Sursa: Kurzweilai
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase