Home » D:News » O nouă veste bună de la Google pentru cei cu probleme de vedere: Ochelarii inovatori Glass vor putea fi dotaţi cu lentile corectoare (VIDEO)

O nouă veste bună de la Google pentru cei cu probleme de vedere: Ochelarii inovatori Glass vor putea fi dotaţi cu lentile corectoare (VIDEO)

O nouă veste bună de la Google pentru cei cu probleme de vedere: Ochelarii inovatori Glass vor putea fi dotaţi cu lentile corectoare (VIDEO)
Publicat: 30.01.2014
Ochelarii digitali Google Glass vor putea fi dotaţi cu lentile corectoare de vedere, în urma unui acord încheiat de Google cu compania VSP Global, specializată în servicii de îngrijire a ochilor, relatează Wall Street Journal.

De asemenea, Google va colabora cu VSP Global pentru instruirea profesioniştilor în domeniul îngrijirii ochilor, în vederea adaptării Google Glass la nevoile clienţilor.

Acordul conferă Google oportunitatea unui acces mai mare pe piaţă, având în vedere că VSP Global are o reţea de 30.000 de medici, care pot ajuta la distribuţie, şi 60 de milioane de clienţi, în Statele Unite.

Wall Street Journal a relatat în noiembrie că cele două companii discută despre o eventuală colaborare.

În prezent, ochelarii inteligenţi sunt disponibili doar pentru câteva mii de utilizatori selectaţi de Google în vederea testărilor, dar compania a anunţat marţi că dispozitivul va fi lansat pe piaţă spre sfârşitul anului 2014.

Dotarea Google Glass cu lentile corectoare înseamnă că ochelarii vor putea fi folosiţi şi de mulţi dintre cei 110 milioane de americani care poartă ochelari de vedere.

Google a prezentat şi patru noi modele de rame pentru dispozitivul digital, pentru a atrage mai mulţi potenţiali clienţi.

Unul dintre obstacole va fi ca Google să convingă cumpărătorii că aceşti ochelari nu sunt doar un produs de nişă pentru ciudaţi.

Pentru ca utilizatorii să poată face fotografii, să filmeze şi să fie notificaţi despre mesajele primite, ochelarii sunt prevăzuţi cu un mic ecran deasupra ochiului drept.

Surse: Mediafax, GoogleWSJThe Verge

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase