Home » D:News » A murit cel mai bătrân flamingo roz din lume! A fost, probabil, cel mai longeviv exemplar din istorie (FOTO)

A murit cel mai bătrân flamingo roz din lume! A fost, probabil, cel mai longeviv exemplar din istorie (FOTO)

Publicat: 31.01.2014
Greater, considerat cel mai bătrân flamingo roz din lume, care trăia la Grădina zoologică din Adelaide, în Australia, a fost eutanasiat joi la vârsta de 83 de ani, din cauza unor complicaţii provocate de vârsta înaintată, informează AFP.

Celălalt flamingo roz care se află la grădina zoologică, Chilly, ajuns, de asemenea, la o vârstă înaintată, aproximativ 60 de ani, şi care era cel mai apropiat „prieten” al lui Greater, a fost pus sub supraveghere pentru a nu muri din cauza tristeţii, fiind ştiut că flamingii sunt păsări sociale şi dezvoltă un puternic sentiment al ataşamentului.

„Greater a fost cunoscut drept cel mai bătrân flamingo din lume”, a precizat Elaine Bensted, directorul grădinii zoologice australiene, care a adăugat că nu se mai putea face nimic pentru prelungirea vieţii lui Greater.

Niciun flamingo roz nu ar putea trăi atât de mult în libertate, unde aceste păsări sunt expuse prădătorilor şi maladiilor. În stare de sălbăticie, speranţa medie de viaţă este de 25 de ani. Conform reprezentanţilor Grădinii zoologice din Adelaide, într-o grădină zoologică din America de Sud trăieşte un flamingo de 67 de ani.

Greater, cel mai bătrân flamingo roz din lume    (Adelaide Zoo/AFP/File, Nicole Miller)Greater, cel mai bătrân flamingo roz din lume

Greater, cel mai bătrân flamingo roz din lume    (Adelaide Zoo/AFP/File, Nicole Miller)Greater, cel mai bătrân flamingo roz din lume

Surse: Mediafax, AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase