Home » D:News » Misterul craterului „viu” din Siberia. Geologii nu ştiu cum s-a format acest bizar „cuib de vulturi”

Misterul craterului „viu” din Siberia. Geologii nu ştiu cum s-a format acest bizar „cuib de vulturi”

Misterul craterului „viu” din Siberia. Geologii nu ştiu cum s-a format acest bizar „cuib de vulturi”
Publicat: 07.02.2014
În urmă cu 65 de ani, un geolog rus a dat peste un crater ciudat, în mijlocul unei păduri din Siberia. Nici acum nu a fost descifrat misterul acestei forme bizare, care seamănă cu un cuib de vulturi.

Craterul care seamănă cu un cuib de pasăre cu un ou uriaş în interior a fost descoperit în 1949 de geologul Vladimir Kolpakov. Formaţiunea se află într-o pădure din Irkutsk, Siberia.

Oficial, a fost numit craterul Patomskiy, după numele unui râu din apropiere. Mulţi oameni de ştiinţă au venit aici şi au luat mostre de sol, ca să afle cum şi când a apărut acest crater, însă până acum nu exstă o variantă oficial acceptată.

Unii experţi cred că acest crater s-a format după impactul cu un meteorit, dar nu s-au găsit resturi din vreo rocă spaţială.

Alţii susţin că ar fi apărut în urma activităţii vulcanice, dar în zonă nu există vulcani.

Există şi o teorie potrivit căreia craterul ar fi fost format în urma exploziei meteoritului de la Tunguska, la doar 70 de kilometri depărtare, în anul 1908. Însă şi aici apare o problemă – testele au arătat că formaţiunea are o vechime de 250 de ani.

Ca totul să fie şi mai ciudat, trebuie precizat că acest crater pare să fie viu, adică îşi schimbă mereu forma, se înalţă sau descreşte. În plus, copacii din apropiere cresc anormal de repede.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase