Home » D:News » Ţara care va începe testarea ADN a copiilor, pentru a identifica astfel viitorii campioni olimpici

Ţara care va începe testarea ADN a copiilor, pentru a identifica astfel viitorii campioni olimpici

Ţara care va începe testarea ADN a copiilor, pentru a identifica astfel viitorii campioni olimpici
Publicat: 10.02.2014
Autorităţile din Uzbekistan vor să folosească noile tehnologii din domeniul geneticii pentru a afla care vor fi viitorii campioni olimpici. Copiii vor fi testaţi încă de la vârsta de 10 ani, pentru ca părinţii lor să ştie spre ce sporturi ar trebui să-i îndrume.

Cercetările au început de 2 ani, 50 de gene responsabile cu aptitudinile sportive fiind deja identificate. Programul de monitorizare ADN va începe de anul viitor şi va include copii de 10 ani, anunţă Rustam Muhamedov, directorul laboratorului de genetică al Institutului de Chimie Bioorganică din Uzbekistan.

Fiecare copil care va fi testat va dona o mostră de sânge, iar în scurt timp părinţii lui vor afla dacă micuţul va fi campion la alergare sau la ridicat greutăţi. Mulţi experţi sunt însă sceptici.

Jurnalistul David Epstein spune că încă nu ştim ce funcţie au multe din genele noastre, iar cea mai bună metodă de a găsi un viitor campion este să pui mai mulţi copii să alerge într-o cursă şi să vezi care e mai rapid.

Uzbekistan va fi prima ţară care va teste genetic copiii pentru a-i identifica pe cei cu potenţial sportiv.

Australia a făcut ceva similar cu sportivii adulţi. O echipă de rugby a testat jucătorii, să vadă care din ei are în gene o proteină specifică muşchilor perfecţi pentru alergare şi sărituri.
 

Sursa: Popular Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase