Home » D:News » Cum arată pisica ”vârcolac”, cea mai nouă rasă de pisici creată de crescătorii americani? (GALERIE FOTO)

Cum arată pisica ”vârcolac”, cea mai nouă rasă de pisici creată de crescătorii americani? (GALERIE FOTO)

Publicat: 12.02.2014
Rasele exotice de animale domestice sunt tot mai populare, iar crescătorii de pisici încearcă să satisfacă această cerere obţinând rase noi. Cea mai recentă creaţie a lor este Lykoi, poreclită pisica „vârcolac”, o felină cu înfăţişare uşor „supranaturală”, dar neobişnuită şi prin faptul că are un comportament ce aminteşte de cel al câinilor, spun crescătorii.

Rasa Lykoi, creată în SUA, deţine o mutaţie datorită căreia pisicile respective nu au păr în jurul ochilor, al nasului, al urechilor şi botului, iar părul prezent pe restul corpului alcătuieşte o blană rară, zbârlită, cu aspect ciudat.

În mod curios, pisicile Lykoi au, spun crescătorii acestei rase, o personalitate oarecum „canină”, de câine de vânătoare: le place să adulmece şi să „scotocească” în jurul casei, sunt circumspecte faţă de străini, dar devin repede prietenoase. Sunt credincioase stăpânilor şi au un instinct de vânătoare puternic dezvoltat, pândind şi atacând tot ce consideră ele drept pradă, conform afirmaţiilor de pe website-ul consacrat acestei noi rase.

Rasa a fost creată pornind de la un mic număr de pui care s-au născut cu o mutaţie genetică specifică, apărută spontan la pisicile cu păr scurt; unii dintre foliculii piloşi, din care se dezvoltă firele de păr, nu au elementele necesare formării părului, aşa că pisicile respective îşi pierd blana, uneori putând rămâne complet lipsite de păr.

Pisicile Lykoi sunt încă foarte rare, existând doar 7 crescători ai acestei rase în întreaga lume. Rasa nu este încă omologată, crescătorii sperând ca ea să fie acceptată de TICA (The International Cat Association) în toamna acestui an.

Sursa: Mail Online / Imagini: www.lykoicat.com

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase