Home » D:News » Cum arată oul făcut din plante. Invenţia care poate revoluţiona industria alimentară

Cum arată oul făcut din plante. Invenţia care poate revoluţiona industria alimentară

Publicat: 18.02.2014
Dorind să ofere o variantă mai ieftină şi mai sănătoasă alimentelor bazate pe produse animale, o companie din Statele Unite susţine că a inventat o pudră care va inlocui oul în orice aliment.

Pudra conţine diferite plante şi a fost inventata de Hampton Creek, companie care produce alimente ecologice.

Noul produs are gustul unui ou şi poate fi folosit în bucătărie pentru aproape orice mâncare. Este bun pentru maioneză sau prăjituri, spune firma producătoare.

Firma a lansat o campanie pentru promovarea noilor produse, iar printre susţinători se numără persoane celebre, cum este Li Ka, cel mai bogat om din Asia ( cu o avere estimată la peste 28 de miliarde de dolari) şi Jerry Yang, co-fondatorul Yahoo.

Bill Gates este un alt susţinător al acestui proiect şi este chiar consultantul companiei.

Josh Tetrick, CEO al Hampton Creek, spune că oul vegetal va oferi o variantă ieftină şi sănătoasă, în condiţiile în care în prezent hrana accesibilă este nesănătoasă.

El crede că oamenii ar trebui să renunţe la consumarea produselor animale. Plantele sunt mai uşor de crescut, iar cele care sunt folosite în compoziţia oului vegetal reproduc chiar şi gustul acestuia. În plus, oferă organismului toate substanţele nutritive ale unui ou.

Compania negociază deja cu marii producători din industria alimentară pentru a vinde în magazine alimente care conţin ou vegetal.

Deja există o variantă a oului vegetal pentru maioneză şi o altă variantă recomandată pentru prăjituri.

Firma se laudă că aceste alimente sunt aşa gustoase încât nimeni nu-şi dă seamă că ele nu conţin ouă adevărate.

Folosind într-un mod inedit presiunea şi căldura, plantele sunt transformate în alimente care reproduc gustul cărnii şi al ouălor.

Invenţia va fi utilă în special în tările mai sărace, unde populaţia nu-şi permite să consume multe proteine şi oamenii au diferite deficienţe nutriţionale.

Ultima provocare pe care compania trebuie s-o mai rezolve este să obţină o variantă şi pentru omleta vegetală.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase