Home » D:News » Prima impresie contează mai mult decât credeai. Ce află alţii despre tine, dintr-o simplă privire

Prima impresie contează mai mult decât credeai. Ce află alţii despre tine, dintr-o simplă privire

Prima impresie contează mai mult decât credeai. Ce află alţii despre tine, dintr-o simplă privire
Publicat: 18.02.2014
Se spune că „prima impresie contează”, dar şi că „nu trebuie să judecăm o carte dupa coperta ei”. Studii recente arată că prima expresie este cea valabilă, cel puţin atunci când vine vorba de o primă interacţiune cu un străin.

Concluziile interesante ale unor studii au fost prezentate la întrunirea Societăţii pentru Personalitate şi Psihologie Socială din Austin, Texas.

Cercetătorii au demonstrat astfel că oamenii îşi fac de obicei o impresie corectă despre ceilalţi la „prima vedere”, dar şi că această primă impresie durează foarte mult şi influnetează interacţiunile ulterioare.

Vivian Zayas, psiholog la Universitatea Cornell, a cerut unor voluntari să se uite la poza unei persoane şi să-şi formeze o primă impresie.

Ulterior, când au intâlnit persoana respectivă, o lună mai târziu, prima impresie făcută prin fotografie s-a dovedit a fi foarte corectă.

Un alt test, realizat psihologi de Universitatea din Toronto, a cerut identificarea orientării sexuale a unor persoane dintr-o simplă privire.

Subiecţii testaţi astfel au ghicit orientarea corectă în 65% din cazuri. Interesant este că este suficient ca faţa unei persoane să fie privită mai puţin de o secundă pentru ca orientarea sexuală să fie ghicită.

Alt experiment, prin care persoanele au fost catalogate, după o simplă privire, dacă sunt sau nu demne de încredere, a demonstrat că prima impresie formată revine mereu în memorie când revedem persoana respectivă.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase