Home » D:News » Adevărul despre persoanele care au mulţi prieteni pe Facebook. Cercetătorii nu se aşteptau să afle asta despre ei

Adevărul despre persoanele care au mulţi prieteni pe Facebook. Cercetătorii nu se aşteptau să afle asta despre ei

Adevărul despre persoanele care au mulţi prieteni pe Facebook. Cercetătorii nu se aşteptau să afle asta despre ei
Publicat: 19.02.2014
Persoanele care au foarte mulţi prieteni pe reţelele de socializare sunt considerate foarte sociabile, comunicative şi extrovertite. Adevărul este însă altul, după cum arată rezultatele unui studiu.

Cercetătorii de la Colby College din Maine au analizat profilurile şi personalitatea a peste 16.000 de utilizatori Facebook, timp de 4 ani.

Ei au observat că persoanele care par extrovertite la început şi se declară fericite ajung în timp să fie mai retrase şi introvertite.

Prin urmare, cei care au mulţi prieteni devin în timp mai puţin sociabili şi mai trişti.

Coordonatorul studiului, profesorul Cristopher Soto, crede că aceste persoane nu mai caută să-şi facă noi relaţii şi de aceea ajung să fie deprimaţi.

Rezultatele au fost surprinzătoare, pentru că de obicei persoanele extrovertite sunt mai fericite.

Un alt studiu, realizat în Ohio, a demonstrat că o poza de profil spune mai multe despre personalitatea cuiva decât textul scris de acesta.

De exemplul, cei care au la profil o poză în care apar alături de prieteni, distrându-se, sunt consideraţi extrovertiţi, chiar dacă ei nu se caracterizează în acest fel.
 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase