Home » D:News » Cârnaţi care conţin bacterii din fecalele bebeluşilor. Motivul pentru care sunt consideraţi foarte sănătoşi

Cârnaţi care conţin bacterii din fecalele bebeluşilor. Motivul pentru care sunt consideraţi foarte sănătoşi

Cârnaţi care conţin bacterii din fecalele bebeluşilor. Motivul pentru care sunt consideraţi foarte sănătoşi
Publicat: 20.02.2014
Chiar dacă sunt gustoşi, cârnaţii nu sunt un aliment sănătos şi mulţi evită să-l consume din această cauză. Cercetătorii susţin că au găsit acum soluţia pentru a transforma aceste produse în hrană foarte sănătoasă.

Soluţia este introducerea în compoziţia cârnaţilor a unor bacterii provenite din fecale de bebeluşi, spun cercetătorii. Deşi poate părea şocantă şi dezgustătoare, ideea nu este complet nouă. Astfel, cârnaţii vor fi gustoşi şi sănătoşi, la fel ca un iaurt probiotic.

Mii de ani, oamenii au folosit microbii pentru a obţine diferite alimente. De exemplu, vinul şi berea se obţin prin fermentaţie.

Drojdia şi bacteriile fermentează zahărul din alimente, care produc acizi, gaze şi alcool.

Pâinea are o textură spongioasă de la bulele de dioxid de carbon eliberat de fermentaţia drojdiei. Şi brânza se obţine tot prin fermentaţie.

În cazul cârnaţilor, fermentaţia este practicată de mai mult timp, pentru anumite tipuri de mezeluri.

Astfel se obţin gustul caracteristic, culoarea roşie intens şi textura deosebită.

Cârnaţii fermentaţi conţin un amestec de carne, sare, zahăr şi condimente. Fermentaţia se obţine cu ajutorul bacteriilor care se află natural în carnea crudă sau cu alte bacterii adăugate ulterior. Procedura usucă carnea şi împiedică stricarea ei.

De curând, oamenii de ştiinţă au descoperit beneficiile produselor care conţin probiotice, cum este iaurtul. Probioticele sunt recomandate pentru problemele intestinale, pentru slăbit, pentru a preveni infecţiile urinare, dar şi pentru a trata depresia.

De aceea, mai mulţi cercetători din Spania au propus introducerea probioticelor şi în cârnaţi.

Aceste substanţe trebuie însă să reziste acizilor din tractul digestiv al omului, de aceea experţii de la Institutul de Cercetare în Agricultură şi Alimentaţie Catalonia, din Spania, s-au gândit să folosească bacteriile care există în fecale.

Cercetătorii au analizat bacteriile din fecalele a 43 de bebelusi mai mici de 6 luni. Ei au detectat prezenţa a două bacterii benefice mai des ]ntâlnite la copii decât la adulţi – Lactobacillus şi Bifidobacterium.

Folosind aceste bacterii pentru fermentarea unor cârnaţi, experţii au spus că produsul era foarte sigur pentru consum. În plus, oferea un important beneficiu pentru sănătate, susţin aceştia.

Ca să arate că au mare încredere în proiectul lor, cercetătorii au gustat chiar ei cârnaţii cu bacterii din fecale şi au spus că erau foarte gustoşi.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase