Home » D:News » Cel mai sigur telefon din lume: Boeing a conceput smartphone-ul care se autodistruge la nevoie!

Cel mai sigur telefon din lume: Boeing a conceput smartphone-ul care se autodistruge la nevoie!

Publicat: 27.02.2014
Grupul american Boeing, cunoscut mai ales pentru construcţia de aeronave, dezvoltă un smartphone securizat, desprins parcă dintr-un film cu James Bond, care pe lângă criptarea convorbirilor şterge datele stocate şi face dispozitivul inoperabil dacă se încearcă deschiderea neautorizată a carcasei.

Boeing Black Smartphone vizează clienţii care ţin la securitate, inclusiv oficiali guvernamentali, potrivit datelor grupului şi unor documente depuse la Comisia pentru Comunicaţii din SUA, scrie Reuters.

Dezvoltarea unui telefon reprezintă o extindere a activităţilor diviziei de comunicaţii a contractorului american din industria aerospaţială şi de apărare. Boeing se ocupă deja de securizarea comunicaţiilor la bordul Air Force One, aeronava preşedintelui SUA.

Smartphone-ul rulează sistemul de operare Android al Google, are un ecran de 5,2 inci pe 2,7 inci, uşor mai mare decât cel al unui iPhone. Dispozitivul este dual SIM, pentru a permite accesarea mai multor reţele de telecomunicaţii.

Din cauza caracteristicilor legate de securitate, Boeing a furnizat detalii restrânse despre operatorii temecom sau producătorul cu care colaborează. De asemenea, nu a informat asupra preţului sau datei la care ar putea fi disponibil.

Grupul a anunţat, însă, că a început activitatea de marketing prin prezentarea dispozitivului unor potenţiali clienţi.

Potrivit site-ului Boeing, telefonul poate fi configurat pentru a se conecta cu senzori biometrici sau sateliţi. Alte dispozitive care pot fi ataşate cresc durata bateriei sau permit încărcarea cu energie solară.

Telefonul poate opera în reţele WCDMA, GSM şi LTE şi oferă conectivitate WiFi şi Bluetooth.

Boeing dezvoltă Black Smartphone de 36 de luni, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului.

Un model de contract depus la Comisia pentru Comunicaţii menţionează că smartphone-ul va fi vândut direct de Boeing sau agenţi ai grupului.

Surse: Mediafax, GeekWire, Boeing

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase