Home » D:News » Ce ar trebui să mănânci dacă doreşti să previi îmbătrânirea tenului

Ce ar trebui să mănânci dacă doreşti să previi îmbătrânirea tenului

Ce ar trebui să mănânci dacă doreşti să previi îmbătrânirea tenului
Publicat: 09.03.2014
Consumul de supă din oase de vită sau de miel reprezintă un tratament eficient împotriva îmbătrânirii tenului, datorită conţinutului bogat de colagen, afirmă experţii în frumuseţe de la Hollywood, informează dailymail.co.uk.

Julia March, expertă în lifestyle şi frumuseţe, printre ai cărei clienţi se numără celebrităţi de la Hollywood, recomandă consumul supei de oase pentru a combate lipsa de fermitate şi roşeaţa tenului.

„Clienţii mei au un ten mai puţin inflamat, mai luminos şi mai tonifiat după ce beau supă de oase. Aceasta repară, conferă fermitate, întinereşte şi vindecă tenul”, a spus Julia March, care recomandă un consum de până la trei căni de supă pe zi pentru îmbunătăţirea aspectului tenului.

Supa este preparată prin fierberea la foc mic a oaselor în apă, cu un strop de oţet, care absoarbe substanţele minerale, timp de câteva ore. În supă se pot adăuga, de asemenea, legume şi verdeţuri.

Experţii susţin că acest fel de supă îmbunătăţeşte aspectul tenului datorită nivelurilor crescute de colagen natural, proteina care este responsabilă pentru fermitatea tenului.

Această proteină este asociată cu acidul hialuronic, o moleculă regăsită în cartilajele osoase, care asigură celulelor rezerva de apă şi minerale esenţiale.

„Consumul supei de oase, bogată în colagen şi cartilaje, dacă este preparată aşa cum trebuie, este un mod simplu şi ieftin pentru a avea o piele fermă, netedă şi suplă”, a afirmat Jaclyn Flavell, autoarea cărţii „Bone Broth: A Recipe For Health”

De asemenea, nutriţioniştii afirmă că supa de oase favorizează digestia şi este bogată în magneziu, care combate stresul şi relaxează muşchii.

Nutriţionistul Ian Marber recomandă folosirea cărnii de vită organică şi spargerea oaselor în prealabil pentru a scoate la suprafaţă măduva.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase