Home » D:News » „Mulţi au spus că o asemenea fotografie este imposibil de realizat”. Cum se vede galaxia noastră dintr-o zonă poluată (FOTO)

„Mulţi au spus că o asemenea fotografie este imposibil de realizat”. Cum se vede galaxia noastră dintr-o zonă poluată (FOTO)

Publicat: 11.03.2014
Mulţi fotografi credeau că o asemenea poză este imposibil de realizat, din cauza poluării luminoase din Singapore. Totuşi, Justin Ng, pasionat de astrofotografie, a reuşit să surprindă aici în imagini frumuseţea galaxiei noastre, Calea Lactee.

Într-un mesaj trimis site-ului Space.com, Justin Ng a precizat că a realizat fotografia într-o dimineaţă, după încheierea sezonului musonic, pe 28 februarie.

Justin Ng a realizat această fotografie pe 28 februarie 2014, în Singapore    (Foto: Justin Ng)Justin Ng a realizat această fotografie pe 28 februarie 2014, în Singapore

„Singapore se află într-o regiune cunoscută pentru poluarea luminoasă şi mulţi au spus că nu se pot fotografia aici stele sau galaxia noastră”, a spus fotograful.

Într-adevăr, lumina se poate observa şi în fotografia lui, în partea de jos, dar acest lucru nu l-a împiedicat să obţină un cadru superb cu galaxia Calea Lactee.

Justin Ng vrea să încurajeze alţi astrofotografi să nu fie descurajaţi de lumina puternică din oraşe şi să încerce să imortalizeze asemenea imagini impresionante.

Calea Lactee este o galaxie în formă de spirală, care cuprinde aproximativ 400 de miliarde de stele şi are un diametru cuprins între 100.000 şi 120.000 de ani lumină.

Un an lumină este distanţa pe care o poate parcurge lumina într-un an de zile, adică aproximativ 10 trilioane de kilometri.

În centrul galaxiei noastre se află o gaură neagră uriaşă, de miliarde de ori mai mare ca Soarele.

Sursa: Space.com
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase