Home » D:News » Un mare mit despre diete a fost demontat. Ce se întâmplă dacă bei apă când vrei să slăbeşti

Un mare mit despre diete a fost demontat. Ce se întâmplă dacă bei apă când vrei să slăbeşti

Un mare mit despre diete a fost demontat. Ce se întâmplă dacă bei apă când vrei să slăbeşti
Publicat: 17.03.2014
Ani de-a rândul, mulţi nutriţionişti recomandau celor care doreau să slăbească să bea cât mai multă apă, chiar şi câte 8 pahare zilnic. Este o idee greşită, susţine un expert în domeniul dietelor.

Beth Kitchin, de la Universitatea din Alabama, spune că nu consumul de apă este cheia pierderii în greutate. Este important ca fiecare persoană să fie suficient hidratată, dar este inutil să consume mai multă apă decât simte nevoia, crede ea.

„Nu există dovezi că dacă bei apă vei slăbi mai uşor, este unul din acele mituri foarte răspândite”, a declarat Beth.

Apa nu ajută la arderea grăsimilor şi nici nu oferă senzaţia de saţietate, deci poate fi înlocuită şi cu alte lichide pentru hidratare.

La fel de bune sunt ceaiurile sau chiar cafeaua, care ajută la reţinerea de lichide în corp şi împiedică deshidratarea.

Un alt mit este cel care susţine că trebuie să bem apă cât mai rece pentru pierderea în greutate. Studiile au arătat că acest lucru ajută la arderea câtorva calorii, dar prea puţine ca să conteze la slăbit.

Beth Kitchin spune că singura soluţie eficientă pentru slăbit este consumul de fructe şi legume, dar şi de supe, alimente care au mai puţine calorii.

Kitchin contrazice astfel un studiu realizat anul trecut, potrivit căruia persoanele care vor să slăbească ar trebui să bea două pahare cu apă înainte de fiecare masă, ca să aibă stomacul mai plin.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase