Home » D:News » Ayrton Senna, aniversat de Google printr-un Doodle special. Pilotul de Formula 1 ar fi împlinit azi 54 de ani

Ayrton Senna, aniversat de Google printr-un Doodle special. Pilotul de Formula 1 ar fi împlinit azi 54 de ani

Publicat: 21.03.2014
Motorul de căutare Google marchează, vineri, printr-un logo special, cea de-a 54-a aniversare a triplului campion mondial de Formula 1 Ayrton Senna.

Noul logo al Google prezintă un steag de start în carouri, specific pentru cursele de Formula 1, alături de chipul pilotului şi o maşină de curse – pe un fundal galben şi verde – culorile drapelului brazilian.

Pilotul brazilian de Formula 1 Ayrton Senna da Silva s-a născut pe 21 martie 1960, în Sao Paulo, Brazilia.

Pentru mulţi dintre pasionaţii de F1, Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial. Acesta a fost triplu campion mondial în acest sport în 1988, 1990 şi 1991, toate titlurile fiind câştigate cu McLaren şi Honda. Pilotul Alain Prost, marele său rival, a spus despre Senna că brazilianul conducea întotdeauna peste limită.

Decesul său a survenit pe 1 mai 1994, în urma unui accident produs la cursa de la Imola, în cadrul Marelui Premiu al Republicii San Marino, când Ayrton Senna a pierdut controlul asupra maşinii Williams Renault în primul viraj al celui de-al şaptelea tur al cursei, la o viteză de 218 km/h. A fost ultimul pilot care a decedat în timpul unei curse de Formula 1.

 

Citeşte şi:

De ce este Michael Schumacher „la limită”. Ce înseamnă de fapt coma indusă

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase