Home » D:News » La ce foloseşte această uriaşă „floare a soarelui” spaţială, la care lucrează specialiştii NASA? (VIDEO)

La ce foloseşte această uriaşă „floare a soarelui” spaţială, la care lucrează specialiştii NASA? (VIDEO)

La ce foloseşte această uriaşă „floare a soarelui” spaţială, la care lucrează specialiştii NASA? (VIDEO)
Publicat: 25.03.2014
Ciudata instalaţie ar urma să permită fotografierea clară a exoplanetelor, revoluţionând astfel studiul acestor corpuri cereşti şi sporindu-ne şansele de a descoperi viaţă extraterestră.

Deschizându-şi „petalele”, floarea ar urma să blocheze lumina provenită de la steaua în jurul căreia orbitează o exoplanetă, permiţând astfel instrumentelor optice să fotografieze planeta respectivă.

Astronomii detectează exoplanete de cel puţin 15 ani , dar prin metode indirecte.

Fotografierea unui astfel de obiect spaţial este extrem de dificilă, deoarece e foarte greu de detectat lumina slabă emisă de o planetă în câmpul de lumină mult mai intensă emisă de steaua ei.

De aceea, astronomii caută tehnici de a bloca lumina emisă de stea – metodă numită suprimarea luminii stelare – pentru a putea izola imaginea explanetelor şi a le fotografia.

Acest uriaş “umbrar” în formă de floare se poate aşeza singur între telescop şi sistemul stelar observat, având propulsoare proprii care îi permit să se poziţioneze în locul potrivit. Unul dintre avantajele sale este acela că va putea fi utilizat împreună cu telescoape spaţiale deja existente.

Blocând lumina stelei înainte ca aceasta să ajungă la oglinzile telescoapelor, “umbrarul” va face astfel vizibile planetele din jurul acesteia.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase