Home » D:News » Arheologii se pregătesc de o descoperire istorică, mai importantă decât cea a mormântului lui Tutankhamon. Ce comori sunt îngropate aici

Arheologii se pregătesc de o descoperire istorică, mai importantă decât cea a mormântului lui Tutankhamon. Ce comori sunt îngropate aici

Arheologii se pregătesc de o descoperire istorică, mai importantă decât cea a mormântului lui Tutankhamon.  Ce comori sunt îngropate aici
Publicat: 31.03.2014
Ca într-un film cu Indiana Jones, în Egipt are loc o adevărată competiţie neoficială, între două echipe de arheologi, care cred că sunt aproape de o descoperire istorică, pe lângă care celebrul mormânt al lui Tutankhamon va părea neînsemnat.

Arheologul britanic John Romer, de 72 de ani, spune că a identificat locul în care sunt îngropaţi trei faraoni preoţi, morţi în urmă cu aproximativ 3.000 de ani. Zona în care el vrea sa sape se numeşte Wadi el-Gharbi şi se află lângă Luxor.

Primul arheolog care a făcut cercetări aici este Howard Carter, cel care a descoperit mormântul lui Tutankhamon. El a renunţat însă după doar 2 săptămâni, fără să intuiască cine ar putea fi îngropat în această zonă.

Romer spune că aici se află mormintele intacte ale regilor Herihor, Pinakh şi Menkheperre, care au fost înhumaţi alături de comori fabuloase, în sicrie de aur.

Herihor, al cărui nume apare pe câteva inscripţii descoperite în apropiere, ar avea un sicriu de aur asemeni lui Tutankhamon, iar mormântul său ar fi plin de vase canope, obiecte din alabastru, statui placate cu aur şi tronuri.

Arheologul are însă nevoie de un permis din partea autorităţilor egiptene pentru a începe săpăturile, iar între timp o altă echipă de arheologi a ajuns deja în zonă.

În plus, căutătorii de comori vor fi atraşi ca un magnet de acest loc, intuind bogăţiile care se ascund sub pământ.

Deja au fost arestate trei persoane, săptămâna trecută, pentru că au încercat să intre în situl arheologic de la Wadi el-Gharbi.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase