Home » D:News » Care este oraşul preferat al miliardarilor?

Care este oraşul preferat al miliardarilor?

Care este oraşul preferat al miliardarilor?
Publicat: 01.04.2014
Londra este oraşul european preferat de miliardarii din întreaga lume, 67 dintre aceştia locuind în capitala britanică, faţă de 25 în Paris şi 18 în Geneva, potrivit unui studiu realizat de compania imobiliară Beauchamp Estates şi firma de consultanţă Dataloft, relatează CNBC.

Studiul a luat în considerare valoarea proprietăţilor de lux, stilul de viaţă al miliardarilor şi activele imobiliare deţinute de aceştia în Europa Occidentală.

Cei mai bogaţi oameni din Londra îşi au reşedinţele în aşa-numitul triunghi de platină, format din cartierele Mayfair, Knightsbridge şi Belgravia. Între cartierele preferate de miliardari se mai află St John’s Woods şi Regent’s Park.

Miliardarii plătesc în medie 21,7 milioane de lire sterline pentru o reşedinţă în Mayfair, în timp ce proprietăţi similare din St John’s Wood şi Regent’s Park costă 22,3 milioane de lire.

Pe medie, miliardarii tind să deţină patru locuinţe la nivel mondial, din care una de 22,3 milioane de lire în Londra, o casă de vacanţă de 18,6 milioane de lire pe Riviera Franceză şi o alta de 12,1 milioane de lire în Toscana.

Când vine vorba despre alegerea unei proprietăţi imobiliare, principalii factori luaţi în considerare sunt localizarea, mărimea, spaţiul exterior, siguranţa şi designul.

În medie, un miliardar are o avere de 1,79 miliarde de lire, din care 42% în investiţii private, 35% în companii listate la bursă, 18% în numerar, 3% sub formă de proprietăţi imobiliare şi 2% în bunuri de lux, precum yachturi şi avioane private, se arată în raport.

La nivel mondial există peste 2.170 de miliardari, cu o avere netă cumulată de 3.880 miliarde de lire sterline. Dintre aceştia, 60% şi-au constituit averile prin eforturi personale.

Riviera Franceză este preferată de miliardari în privinţa reşedinţelor de pe plajă, în regiune existând 39 astfel de proprietăţi, dar şi pentru apropierea de Grand Prix şi Festivalul de Film de la Cannes.

O casă pe plajă cu şase-şapte dormitoare de pe Riviera Franceză costă în medie 18,6 milioane de lire.

Alte regiuni însorite preferate de miliardari sunt Tel Aviv, în Israel, cu 39 de reşedinţe de miliardari, Toscana, cu 14, şi Grecia şi insulele greceşti, cu 9.

O casă de miliardar din insulele greceşti costă de regulă circa 4,15 milioane de lire.

Surse: Mediafax, CNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase