Home » D:News » Record Guinness: cel mai mare colaj din obiecte reciclate, realizat de un artist sirian (GALERIE FOTO)

Record Guinness: cel mai mare colaj din obiecte reciclate, realizat de un artist sirian (GALERIE FOTO)

Publicat: 02.04.2014
Un artist sirian a reuşit să stabilească un nou record Guinness, deşi ţara sa se află în plin conflict militar, cu cea mai mare "pictură murală" realizată în întregime din obiecte reciclate, informează AFP.

Moaffak Makhoul, aflat în fruntea unei echipe de şase profesori de arte frumoase, a realizat această creaţie în cartierul de lux Mazzeh din Damasc, în condiţiile în care violenţele armate răvăşesc Siria de peste trei ani.

„Cea mai mare «pictură murală» făcută din materiale reciclate măsoară 720 de metri pătraţi şi a fost realizată de Moaffak Makhoul şi o echipă de şase artişti în cartierul Mezzah din Damasc”, se afirmă în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a Guinness World Records, care precizează, totodată, că instalaţia artistică a fost finalizată în ianuarie.

„Am început să lucrăm în octombrie 2013”, spune Moaffak Makhoul, adăugând că a avut „nevoie, în climatul actual, să ofere ceva patriei şi să facă cunoscut în lume poporul sirian, care iubeşte frumuseţea, viaţa şi natura”.

Colajul, ce are forma unui zid, este făcut din diverse piese reciclate de automobile, biciclete, ustensile de bucătărie, ţevi, cutii de sucuri carbogazoase, ceramică şi oglinzi.

Zidul dă spre autostrada din Mezzah, în centrul capitalei, pe care circulă în fiecare zi sute de persoane şi automobile.

„Zidul readuce speranţa. Damascul este rănit şi trist, dar îndrăgostiţii vin şi se fotografiază în faţa zidului”, spune Souheil Amayri, unul dintre profesorii implicaţi în acest proiect artistic.

„Să creezi lucruri frumoase din resturi semnifică faptul că putem să reconstruim totul, în ciuda distrugerilor”, a adăugat el.

Sursa: Mediafax / Foto: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase