Home » D:News » Un drog cunoscut are un efect neaşteptat asupra depresiei. Ce au aflat cercetătorii

Un drog cunoscut are un efect neaşteptat asupra depresiei. Ce au aflat cercetătorii

Un drog cunoscut are un efect neaşteptat asupra depresiei. Ce au aflat cercetătorii
Publicat: 03.04.2014
Testele realizate pe 28 de pacienţi care sufereau de ani de zile de depresie au demonstrat că mici doze de ketamină reduc simpotomele în doar câteva ore de la administrare, iar efectul durează mai multe luni.

Experţii spun că această descoperire ar putea duce la un nou tratament pentru depresie. Această tulburare afectează o persoană din zece la un anumit moment din viaţă. Deşi există tratamente cu antidepresive, în multe cazuri acestea nu au efect.

În cadrul testului cu ketamină, pacienţii au primit câte 6 doze, la anumite intervale de timp. Opt persoane s-au simţit mai bine şi 4 din acestea nici nu au mai fost diagnosticate cu depresie.

Efectul benefic s-a manifestat chiar şi la bolnavi care sufereau de 20 de ani de această afecţiune, spun cercetătorii de la Oxford Health NHS Foundation Trust.

Durata efectului diferă însă foarte mult. La unele persoane durează doar câteva zile, iar la altele chiar şi 3 luni. Există însă şi efecte secundare, într-un caz fiind întreruptă circulaţia sanguină spre creier.

Cercetătorii avertizează că tratamentul nu va înlocui clasicele antidepresive şi că trebuie administrat doar de medici, la spital, nu pe cont propriu.

Katamina este numită „drogul de petrecere” şi în Marea Britanie este clasificată drept un drog de categoria B. Cu toate acestea, substanţa este folosită în medicină ca anestezic şi pentru a trata durerile de spate.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase