Home » D:News » Sportul practicat în tinereţe poate preveni îmbătrânirea creierului. Ce exerciţii sunt recomandate

Sportul practicat în tinereţe poate preveni îmbătrânirea creierului. Ce exerciţii sunt recomandate

Sportul practicat în tinereţe poate preveni îmbătrânirea creierului. Ce exerciţii sunt recomandate
Publicat: 03.04.2014
O activitate fizică mai intensă la tinereţe, de exemplu practicarea ciclismului, a înnotului sau alergarea, este foarte importantă pentru un creier mai sănătos şi mai activ 20 de ani mai târziu.

Sistemul cardiovascular este mai sănătos la persoanele care au fost mai active şi au făcut multă mişcare în tinereţe, au demonstrat cercetătorii de la Universitatea din Minnesota.

Ei au analizat starea de sănătate a 3.000 de persoane cu o vârstă medie de 25 de ani, reluând testele 20 de ani mai târziu, cu aceiaşi voluntari. A doua oară, ei au analizat şi memoria şi abilităţile cognitive ale acestora.

Chiar dacă majoritatea au dezvoltat în timp boli precum colesterolul, diabetul sau au devenit fumători, cei care aveau o rezistenţă fizică mai bună la efort, obţinută prin exerciţii regulate, au avut rezultate mai bune şi la testele cognitive.

Autorul studiului, medicul David Jacobs, spune că aceste rezultate sunt o dovadă în plus a legăturii strânse dintre sănătatea inimii şi cea a creierului.

De asemenea, este evident că o viaţă activă şi sănătoasă în tinereţe are un efect deosebit asupra stării ulterioare de sănătate.

Exerciţiile fizice pot reduce riscul apariţiei declinului cognitiv şi al unor boli grave, precum demenţa şi Alzheimer.

Sursa: BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase