Home » D:News » Acesta este cel mai mare crocodil din lume? (GALERIE FOTO)

Acesta este cel mai mare crocodil din lume? (GALERIE FOTO)

Publicat: 04.04.2014
Un crocodil de Nil (Crocodylus niloticus) despre care se crede că a mâncat patru oameni în districtele Jinja şi Mayuge de pe malul Lacului Victoria, a fost capturat recent în Uganda după o pândă care a durat patru zile în Kakira, un sub-district din Jinja, anunţă Uganda Willife Authority.
Conform lui Sulani Tumanya, un oficial din cadrul Uganda Willife Authority, uriaşa reptila are vârsta de aproximativ 80 de ani şi cântăreşte circa o tonă, fiind doar cu 47 de kilograme mai uşor decât Lolong, un crocodil gigant de apă sărată ( Crocodylus porosus) care a deţinut recent titlul de cea mai mare reptilă din lume (Lolong a murit în captivitat din cauza unor probleme cardiace suprapuse unei pneumonii).
 
John Kamawu, un consilier local din Kakira, a declarat că acest uriaş crocodil l-a ucis recent pe Bosco Nyansi, un localnic din care rudele n-au mai găsit decât câteva bucăţi de haine care pluteau deasupra apei. Bosco Nyansi plecase la pescuit pe malurile Lacului Victoria, lăsând în urmă o văduvă şi doi copii.
 
Oficialul ugandez a mai declarat că localnicii se temeau să mai iasă la pescuit, dar acum după ce reptila a fost capturată oamenii s-au liniştit. Conform localnicilor, crocodilul gigant a ucis patru persoane şi a mai atacat mai mulţi pescari din diverse sate. Circa 100 de localnici s-au adunat la locul capturării din Kakira pentru a vedea crocodilul prins de autorităţi. 
 
Unii mai curajoşi au atins crocodilul, în timp ce alţii s-aau arătat cu adevărat surprinşi de talia uriaşă a reptilei. Crocodilii de Nil ating la maturitate o greutate medie de circa 410 kilograme.

 

 
 
 
Sursa: New Vision

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase