Prima pagină D:News

Imagini spectaculoase cu o erupţie solară, foarte rare, au fost înregistrate de NASA (VIDEO)

Florin Bădescu 04.08.2014 | ● Vizualizări: 414
O serie de imagini spectaculoase care prezintă o erupţie solară au fost captate de NASA şi au fost publicate într-o înregistrare video pe site-ul agenţiei spaţiale americane     + zoom
Galerie foto (1)

O serie de imagini spectaculoase care prezintă o erupţie solară au fost captate de NASA şi au fost publicate într-o înregistrare video pe site-ul agenţiei spaţiale americane, informează lepoint.fr.

Imaginile care surprind acest fenomen sunt foarte rare, afirmă jurnaliştii de la Le Point. Cu toate acestea, NASA a reuşit să capteze imagini cu o erupţie solară de categoria M produsă la suprafaţa astrului.

Acea erupţie solară a avut loc pe 2 aprilie.

Înregistrarea video, publicată pe site-ul Agenţiei spaţiale americane, prezintă o erupţie de categoria M, de 10 ori mai slabă decât cele mai intense explozii solare, care fac parte din categoria X.

Aceste jeturi violente de plasmă solară sunt suficient de puternice pentru a distruge echipamentele de la bordul sateliţilor, atunci când particulele încărcate electric "bombardează" delicatele circuite ale echipamentelor orbitale.

Chiar şi jeturile solare de intensitate slabă au suficientă putere pentru a întrerupe comunicaţiile radio de pe Terra.

Erupţiile solare declanşează pe Terra şi fenomene spectaculoase, precum aurorele boreale, care pot fi văzute de la latitudini mari.

Surse: Mediafax, NASA